POLUVREME - Srbija sa dva lica, od "+17", do samo "+3"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.08.2023.
19:32
Izvor: Sportske.net

Deža vi...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije vode protiv Italije u prvom poluvremenu meča Akropolis kupa sa 47:44 .

Bilo je za očekivati da će utakmica protiv Italije biti nešto otvorenija nego li ona jučerašnja kada je rival "orlovima" bila Grčka. Pešić je napravio pojedine promene u startnoj petorci od čega je ona najistaknutija svakako bila na mestu plejmejkera gde je krenuo Aleksa Avramović.

To je brzo dalo rezultat jer je naš tim upravo preko Avramovića, ali i Bogdanovića i Nikole Jovića kreirao prednost koja je posle svega tri-četiri minuta igre bila dvocifrena. Odbrana reketa bila je na visokom nivou i sve je to značilo i uverljivu prednost od čak 28:11 za naš tim.

Trojke su u jednom trenutku bile 4/6, celokupni procenti iz igre stajali su visoko... Timski, Srbija je delovala gotovo savršeno.

Usledile su Pešićeve rotacije, šansu su dobili i ostali igrači izuzev, Filipa Petruševa, Stefana Jovića i Dejana Davidovca, ali to nije donelo boljitak. Naprotiv, Srbija je u narednih osam minuta uključujući kraj prve i početak druge četvrtine, ubacila svega 10 poena, dok su Italijani krenuli u juriš i na krilima, pre svih, Spanjola, a potom i Severinija, došli u egal.

Prednost je ostala na snazi, ali daleko je od one koju je Srbija mogla i trebalo da ima. Nešto slično smo već videli...

"Orlove" u prvom poluvremenu predvode Nikola Jović i Nikola Milutinov sa po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke