POLUVREME - Srbija vodi u Tblisiju, Marinković "cepa mrežicu"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 26.02.2024.
18:44
Izvor: Sportske.net

Dobra igra naše selekcije.

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije vodi kao gost protiv Gruzije rezultatom 38:31 posle prvog poluvremena meča drugog kola grupe G kvalifikacija za Evrobasket.

Srbiju je do prednosti na poluvremenu vodio Vanja Marinković sa 10 poena, a sjajni šuter Baskonije imao je veliku podršku od Filipa Petruševa koji je ubacio dva poena manje.

Kod Gruzina bolji od ostalih je Tornike Šengelija sa 11 poena, a sledi ga Džo Tomason sa osam.

Srbija je duel u Tbilisiju započela trojkom Petruševa, ali su domaći imali odgovor preko iskusnog Šermandija i naturalizovanog Amerikanca Tomasona i prvi put na meču poveli sa 9:7.

Uspeli su igrači selektora Pešića da pronađu dobra rešenja u napadu. Gudurić je kreirao za sebe i Mitrovića, pa je Srbija brzo vratila vođstvo (13:9) i naterala Srbina na klupi Gruzina Aleksandra Džikića da zatraži prvi tajm-aut.

U nastavku prve deonice vicešampion sveta bio je dominantan. Lako je Srbija dolazila do poena, drugu trojku na meču za našu selekciju ubacio je Jaramaz, da bi prvu četvrtinu poenima sa „penala“ zaključio Davidovac i doneo nam „+9“ (21:12).

Prvu dvocifrenu prednost (24:14) gosti su stekli na startu druge deonice trojkom Avramovića. Imali su Gruzini odgovor na ovo. Američki bek Tomason pokrenuo je seriju domaćina 9:2 kojom su se domaći približili na tri poena zaostatka – 23:26, a probleme našoj selekciji pravio je i jedan od najboljih igrača Evrolige Šengelija.

Nije dugo trajao pad u igri Srbije koja je dodala brzo „dodala gas“. Spolja je blistao raspoloženi Marinković, dok je kapiten Mitrović dominirao pod košem rivala, a Srbija ekspresno stigla do nove najubedljivije prednosti – 38:25.

 Do kraja prvog dela Gruzini su smanjili zaostatak zahvaljujući Šengeliji koji je i najefikasniji igrač posle 20 minuta igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke