POLUVREME - SRPSKI ŠOUTAJM!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.09.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net

Pravo je uživanje večeras gledati naš nacionalni tim.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice trećeg kola Grupe D na Evrobasketu, reprezentacija Srbije vodi protiv Finske rezultatom 62:34!

U uvodnim minutima meča Mađuni je počeo da nam pravi probleme šutevima za tri poena, čas je pogađao, čas uspevao da iznudi prekršaj za tri slobodna bacanja i Finska je posle četiri minuta igre vodila sa 14:10. Izgledalo je tada da bi Finci mogli da prilično da namuče naš tim, pogotovo jer Srbija večeras igra bez beka Vanje Marinkovića i da centar Nikola Milutinov još uvek nije potpuno spreman posle oporavka od virusne infekcije.

Međutim, brzo je naš tim uzvratio, trojkom Nedovića Srbija je povela sa 17:15 i to je bio tek uvod u spektakularnu predstavu koju su ''orlovi'' priredili večeras u Pragu tokom prvog poluvremena. Nedugo zatim trojku je pogodio i Kalinić, pojačao je naš tim u odbrani, pa su sve češće ''sevale'' polukontre i kontre koje su se završavale atraktivnim poenima naših reprezentativaca.

Razlika u korist reprezentacije Srbije je konstantno rasla, pred kraj prve četvrtine već smo imali ''plus 13'' (33:20), a u drugoj je prednost našeg tima dostigla i maksimalnih 29 poena razlike (60:31).

Vasa Micić predvodi naš tim sa 12 poena, četiri asistencije i tri skoka, Kalinić i Lučić su upisali po 10 poena, a Jokić 9, uz sedam skokova i četiri asistencije.

Kod Finaca su se izdvojili Mađuni i Valtonen sa po 10 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke