POLUVREME - "Studenti" drže čas Zvezdi u "Areni"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.04.2024.
18:52
Izvor: Sportske.net

Vodi SC Derbi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena prve utakmice četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde i SC Derbija u "Areni" gosti vode sa 40:30. 

Najbolji tim "regularnog" dela šampiona ima velikih problema sa "studentima", a posebno je loš šut domaćina iz igre koji je manji od 38 odsto.

Najefikasniji kod crveno-belih je Miloš Teodosić sa osam poena, do Tomislav Ivišić na drugoj strani ima poen više.

Bili su dekoncentrisani igrači Crvene zvezde na startu utakmice i u prva dva i po minuta izgubili čak četiri lopte, što je SC Derbi kaznio i poveo sa 5:1 poenima Ivišića. U narednim napadim crveno-belih Gedraitis je promašio dve trojke iz ćoška, a „studenti“ povećali prednost na 8:1 pogotkom sa distance Pavlićevića, što je nateralo Sferopulosa da zatraži tajm-aut.

Nije mogla Zvezda da pronađe rešenje u napadu, ispromašivali su se aktuelni vicešampioni u šutu za tri, a onda je proradila veza Teodosić-Mitrović, te je domaćin stigao do poena iz reketa. Gosti su na drugoj strani bili konstantno produkvitni u napadu i pogocima Dokinsa sa „penala“ poveli sa 13:5 u „Areni“. Odgovorio je Teodosić prvom pogođenom trojkom.

Ulazak kapitena Lazića doneo je malo više živosti u igri crveno-belih. Pogodio je najbolji defanzivac AdmiralBet ABA lige karakterističnu trojku iz ugla, ali su se nizali fauli u napadu Sferopulovog tima, što je „studentima“ omogućilo da posle prvih 10 minuta vode sa 21:15 najviše zahvaljujući sjajnom Ivišiću koji je ubacio pet poena u uvodnoj deonici.

Rasplamsala se igra na startu druge četvrtine. Tompkins je ušao sa klupe i odmah pogodio na dodavanje Teodosića, a zatim iščačkao loptu za svoj tim. Međutim, SC Derbi je nastavio da igra sjajno, posebno u odbrani, Zvezda je izuzetno teško dolazila do pena, da bi gosti preko Hadžibegovića otišli na maksimalnih „+11“ (28:17).

Seriju „studenata“ prekinuo je trojkom Davidovca, ali je već u narednom napadu falulirao Bogavca i omogućio mu tri slobodna bacanja. Konačno je Zvezda vezala nekoliko dobrih odbrana i napada i došla do serije 7:0 kojom je smanjila zaostatak na 27:31.

Kratko je trajao dobar momentum crveno-belih, gosti su se opet odlepili nakon što je Bolomboj zaradio nesportsku ličnu grešku, a Kapusta bio siguran sa linije "penala" (35:27).

U samom finišu gosti su vezali četiri poena preko Ivišića i Dokinsa, te vode sa 40:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke