POLUVREME - Tečno u napadu, Srbija može i bolje!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.09.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Solidna partija za sada.

Matias Horak/STARSPORT/2022
Matias Horak/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Posle prvih 20 minuta igre reprezentacija Srbije vodi protiv Holandije sa 51:38. 

Srbija je veoma tečno počela u napadu, Jokić je prvi vezao pet poena, potom dve trojke Vanje Marinkovića, našeg najmlađeg košarkaša na ovom Evropskom prvenstvu. 

Vasa Micić je imao čak 6 asistencija u prvih pet minuta, a jedini koji nam je pravio probleme jeste kapiten i najbolji igrač Holanđana, De Jong. 

Ipak, stekli smo brzo veliku prednost koja je išla i preko deset poena u prvih deset minuta, a nakon druge trojke Kalinića bilo je 28:18. 

Brzo je Pešić zamenio nekoliko bitnih igrača poput Micića i Jokića, mogli smo poenterski imati i veći saldo, ali smo se ispromašivali uglavnom preko Ristića. Ipak, Jaramaz je pogodio trojku za konačnih 31:21 u prvoj četvrtini. 

Ristić je sjajno počeo drugi deo igre, prvo poeni nakon ofanzivnog skoka, potom i sjajna leđna tehnika, s tim što nije realizovao slobodna bacanja. Jaramaz je nastavio da teroriše koš protivnika, a petorka sa njim, Gudurićem, Davidovcem, Jagodić-Kuridžom i Ristićem je za tri minuta dozvolila samo jednu trojku protivniku. 

Oslabili su procenti srpske reprezentacije u drugoj četvrtini, pa je Pešić vratio Marinkovića i Jokića, ali nije vredelo jer su se Holanđani vratili na 42:33 nakon čega je Pešić morao da traži tajm-aut. Ulazak Micića je sve rešio. Srbija je vezala pet poena, prošlogodišnji MVP Evrolige je ubacio trojku sa 7 i kusur metara, da bi potom asistencijom Jokiću vratio samopouzdanje našem timu za miran kraj poluvremena. 

Jokić ima 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije za sada, Marinković je stao na 9, Gudurić i Kalinić imaju po 8, a Jaramaz 6. Micić 5 poena i 8 asistencija. 

Na drugoj strani sjajni de Jong ima 15 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke