POLUVREME - Tobi blista, Zvezda vodi u derbiju!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.11.2023.
19:48
Izvor: Sportske.net

Najboljih 20 minuta ove sezone za centra domaćih.

Nemanja Janošev
Nemanja Janošev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nakon prvih 20 minuta derbi utakmice šestog kola AdmiralBet ABA lige u "Štark areni" vode protiv Budućnosti sa 53:42.

Najbolju partiju u dosadašnjem mandatu u Zvezdi pružio je centar Majk Tobi koji je ubacio čak 17 poena za poluvreme, dok je u redovima Podgoričana bolji od ostalih Flečer Mekgi sa 11 postignutih poena.

 Obe ekipe ušle su utakmicu izuzetno dobro napadački raspoložene i iskoristile po tri uvodna napada. Tada su usledile dve vezane izgubljene lopte „crveno-belih“, što je Budućnost kaznila i povela sa 13:6. Prednjačio je u tim trenucima košarkaš gostiju Džekori Vilijams koji je pdelio tri asistencije za manje od četiri minuta.

Reagovao je trener „crveno-belih“ izmenama. Na teren je ušao tek oporavljeni Nedović i promašio trojku odmah nakon što je stupio na parket.

Nastavili su se „prazni“ minuti domaćina koji nikako nije uspevao da dođe do poena, ali je barem odbrana bila nešto bolja, pa Podgoričani nisu stvorili veću prednost.

Zvezdin loš niz napada prekinuo je Nedović poenima sa „penala“, a onda se na to nadovezao Davidovac prvom pogođenom trojkom za domaćina večeras.

Sferopulosov tim došao je do izjednačenja na minut i po pre isteka prve deonice, pogodio je Tobi iz reketa za 16:16, a trener gostiju Igor Mijović zatražio minut odmora.

Finiš uvodne četvrtine u potpunosti je pripao reprezentativcu Slovenije koji je vezao sedam poena, a Zvezda posle 10 minuta igre vodila sa 21:18.

Rastrčala se Zvezda na startu druge četvrtine, dirigovao je igrom „crveno-belih“ Teodosić, pogodio trojku i asistirao za još jednu Jagu, Brazilac je potom završio na polaganju,  a domaćin došao do devet poena prednosti 29:20. Zvezdinu seriju prekinuo je trojkom Mekgi.

Nastavio je sa sjajnom partijom Tobi u drugoj deonici, a nakon nove dve pogođene trojke centar domaćih imao je već 15 poena, a njegov tim dvocifrenu prednost (39:28), ali je na drugoj strani svojom, takođe, trećom pogođenom trojkom odgovorio raspoloženi Mekgi.

Zvezda je nakon zakucavanja Gedraitisa došla do maksimalnih "+13" (48:35), a gosti ipak uspeli da do odlaska na odmor malo smanje zaostatak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke