POLUVREME - Topić se vratio kao momčina i predvodi Zvezdu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.12.2023.
20:46
Izvor: Sportske.net

Dobar povratnički meč za njega.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode posle prvih 20 minuta utakmice sa Igokeom u dvorani "Aleksandar NIkolić" sa 47:29 u okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige.

Sa velikim iščekivanjem navijači Crvene zvezde došli su u "Pionir" ne bi li videli na delu Nikolu Topića koji se kao zreo momak vratio među crveno-bele. 

Videli su ga kako kreće od prvog minuta na parketu kultne dvorane i kako, sebi svojstvenim prodorom i polaganjem, postiže poene kojima se otvara utakmica. Savršenije nije moglo.

Videlo se veliko samopouzdanje u njegovom koraku i u njegovim rukama, što je ohrabrivalo sve u timu da mu veruju. Loš ofanzivni ulazak u meč imala je Igokea, što je Crvena zvezda iskoristila da već nakon pet minuta imaju dvocifrenu prednost (15:5). 

Svega 13 poena postigli su gosti za prvih 10 minuta u čijim je redovima bilo dosta turbulentno prethodnih dana. Zvezdina prednost je kontinuirano rasla, da bi malo opala s početkom druge deonice gde je Igokea serijom 0:6 pokazala da ima određene raspoložive snage, ali tajm-aut Janisa Sferopulosa je to prekinuo. 

Desila se tu i poneka teška trojka domaćih preko Jaga i Hange, pa je razlika i dalje bila visoka.

Sa osam poena, Topić je najefikasniji košarkaš Crvene zvezde u prvom poluvremenu. Ima i tri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke