POLUVREME - Trojke Nedovića i Vildoze anulirale Bajernov preokret!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.10.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Prvih deset minuta nije nagoveštavalo ovakav razvoj događaja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', Crvena zvezda - Bajern 44:43, u utakmici petog kola Evrolige.

Sam početak meča obeležili su šutevi za tri poena. Ognjen Dobrić je odmah iznudio faul Gilespija u napadu, a onda pogodio i trojku za prvo vođstvo Zvezde u ovom meču. Nedugo zatim, trojku pogađa i Ben Bentil, a prvu za Bajern pogodio je Cipser. Zvezda vrlo brzo pravi novu seriju od 6:0, a Bentil nastavlja da pogađa trojke i domaći tim je tačno na sredini prve deonice vodio sa 15:8.

Pokušavao je trener Bajerna Andrea Trinkijeri da prekine Zvezdin ritam, ali mu to nije uspevalo, razigrao se i Vildoza, pa asistencijom za Martina koji zakucava uz faul diže celu dvoranu na noge, a Zvezda stiže do vođstva od 20:8.

Usledio je promašaj Lučića na drugoj strani, a Vildoza trojkom donosi Zvezdi maksimalnih ''plus 15'' - 23:8!

Trinkijeri je bio primoran na tajm-sut posle kog je Bajern donekle uspeo da neutrališe Zvezdine napadačke adute, a na drugoj strani priliku da zaigra dobio je i oporavljeni Nemanja Nedović. Bajern je pred kraj prve deonice uspeo da smanji na 26:17, ali na 0.8 sekundi pre kraja ovog dela igre Jaramaz pravi faul nad Martinom koji pogađa oba slobodna bacanja za 28:17 na kraju prve četvrtine.

Početak druge pripada Bajernu koji je pojačao igru u odbrani, a crveno-beli su promašili i par otvorenih šuteva, pa se razlika posle tri minuta igre u drugom kvartalu ''istopila'' na samo četiri poena u korist Zvezde - 30:26.

Zatim je Marković izgubio loptu, bio je bez ideje u napadu, na kraju je krenuo u prodor gde mu je oduzeta lopta, a Lučić u kontri pogađa za 30:28. Posle Jovanovičevog tajm-auta, Zvezda je nakratko prekinula Bajernovu seriju, a onda i Ivanović gubi loptu, pa pravi faul uz koš rivala i Bajern smanjuje na 32:31. Hasan Martin na drugoj strani realizuje naredni Zvezdin napad, a Trinkijeri odmah reaguje novim tajm-autom i vrlo brzo, trojkom Vinstona, Bajern stiže do prvog vođstva u ovom meču - 36:34 za goste, bio je to već jedanaesti poen Vinstona.

A onda, prvi poeni Nemanje Nedovića na tri minuta pre kraja poluvremena za izjednačenje na 36:36. Međutim, nikako da Zvezda povrati kontinuitet u napadu, što Bajern koristi da preko Jaramaza stigne i do četiri poena prednosti.

Ali, pred sam kraj prvog poluvremena, konačno je proradsio šut za tri poena, Nedović i Vildoza pogađaju trojke za vođstvo od 44:43.

Vinston je sa 13 poena najefikasniji u Bajernu, Heris ga prati sa osam, a u Zvezdi 12 poena Vildoze, 8 Bentila, 7 Dobrića i Nedovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke