POLUVREME - ''Valjak'' se probudio!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.12.2022.
21:39
Izvor: Sportske.net

Partizan vodi posle bolje igre u drugoj četvrtini.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice 11. kola Evrolige između Partizana i Valensije u ''Štark Areni'', a rezultat posle 20 minuta igre je 43:37.

Partizan večeras bez Smailagića koji je pokušao da pomogne ekipi protiv Crvene zvezde, ali očigledno je da će morati da ispoštuje preporuke lekara i miruje još nekoliko nedelja. Problema sa povredom imao je i Lesor, ali on je večeras ipak nastupio i bio je veoma zapažen u prvom poluvremenu.

Prvih šest poena za Partizan je upisao Jam Madar, ali odbrana crno-belih ponovo ne funkcioniše, Valensija je imala blagu prednost koju su prvo Naneli, pa Madar novim poenima anulirali za izjednačenje na 11:11.

Džejms Veb je u prvih pet minuta pravio najviše problema Partizanu, ubrzo je stigao i do svog osmog poena, za novo vođstvo gostiju - 13:11.

Sredinom prve četvrtine ušao je u igru i Lesor, što je dobra vest za crno-bele koji su pred kraj ovog dela igre poveli sa 21:19.

Do kraja prvog kvartala Valensija je izjednačila na 21:21, a kao najveći Partizanov problem se ispostavio loš defanzivni skok.

Od početka druge četvrtine Partizan je imao sve više problema u napadu, sve teže su crno-beli dolazili do poena, pa Valensija poenima Pradilje dolazi do vođstva od četiri poena razlike - 31:27. Lesor je najzaslužniji što prednost Valensije nije bila i ubedljivija, jer je centar Partizana za devet minuta na terenu upisao sedam poena i šest skokova.

Međutim, Panter, Egzum, pa i Ledej i Anđušić bili su do tada potpuno bezopasni u napadu, pa je sredinom druge četvrtine i Papapetru pokušavao šutevima za tri poena, ali je oba puta bio neprecizan.

Otišla je Valensija nešto kasnije i na pet poena razlike, a onda konačno trojka Kevina Pantera koji smanjuje na 36:34.

Nedugo zatim strasti u dvorani su se uzburkale posle jedne sudijske odluke na štetu Partizana, kada su sudije pokazale ''običan'' umesto nesportskog faula, pritom je i Panter dobio tehničku grešku zbog protesta. Posle svega toga, Partizan je prišao na poen zaostatka, bilo je 37:36, a onda sjajna odbrana Papapetrrua, kontra, pa trojka Pantera za 39:37!

Naravno, atmosfera je dovedena do usijanja, Dubljević se nije snašao u narednom napadu, napravio je faul nad Papapetruom koji se još jednom odlično postavio u odbrani.

Lesor je zatim iznudio faul, pa poentirao sa linije slobodnih bacanja,
Lesor sa 11 poena i šest skokova najefikasniji u Partizanu, Naneli je upisao 10, Madar osam poena, a u Valensiji Rivero 10, Veb je ostao na osam poena iz prvih pet minuta meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke