POLUVREME - Vildozina magična ruka vodi Zvezdu, dinamičan meč u "Pioniru"

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.12.2022.
18:50
Izvor: Sportske.net

Odličan meč u "Pioniru"

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode protiv Virtusa iz Bolonje u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 42:41 u utakmici 11. kola Evrolige.

Virtus je dosta spremno ušao u duel protiv tima koji je u naletu i važio je za blagog favorita uoči početka. Prvih nekoliko napada išlo je na Bena Bentila što je on polovično rešavao. Ipak, mnogo bolji početak imao je tim Serđa Skariola. Odbrana fenomenalna, napad ubitačan preko Heketa, Lundberga i Mikija - i poveća razlika je tu.

Nije bila dvocifrena, ali "+6" je sasvim dobar start meča za bilo kog gosta u "Pioniru" posle pet minuat igre. Reagovao je Ivanović tajm-autom i trgnuo ekipu koja je prišla na poen zaostatka zahvaljujući boljoj odbrani i energičnom Luki Vildozi, no opet je Virtus konsolidovao defanzivu i navodio rivala na nerezonske pokušaje.

Virtus nije pravio mnogo faulova i postavkom su nadmudrili Crvenu zvezdu u tim trenutcima. Dogodio se bitan momenat u završnici prvog dela kada je Marković ubacio loptu iz auta na sedam desetinki do kraja, a Petrušev pred košem dodirom doneo poene. 

To baš i nije probudilo crveno-bele jer je Virtus opet došao na "+10", ali Zvezda je serijom od 5:0 vratila sebe nadomak rivala. Pratili su ih sve vreme zahvaljujući izuzetnim rolama Bentila, ali i Luke Vildoze koji je pogađao neke rizične šuteve i imao učinak šuta za tri poena 4/4. Ipak, sve je Virtus uspeo da odbije na razne načine.

Povela je Zvezda posle izmišljenih poena Ognjena Dobrića i to po prvi put od starta susreta. Prednost je i ostala do kraja poluvremena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke