POLUVREME - Vili nerešiva enigma, a Zvezda bez odbrane na "odličnih" -4!

Autor: Mladen Heleta
petak 10.11.2023.
21:16
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli moraju bolje u defanzivi.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Barselone u gostima utakmicu sedmog kola Evrolige, a rezultat nakon 20 minuta je 47:43 za španskog šampiona.

Zvezda je trojke šutirala 3/15, a jako je loše izgledala i u defanzivi i očigledno je da joj puno nedostaju Adam Hanga i Branko Lazić. Ipak, uspela je da se vrati sa -17, pa ćemo "imati utakmicu" u nastavku.

Barsa je u nameri da se što pre odlepi od Zvezde snažno krenula u meč i već posle 4,5 minuta igre je bilo 13:6, uz dobre minijature Veselog i Kalinića, pa je Janis Sferopulos morao da zove tajm-aut.

Dobro je Zvezda reagovala posle minuta odmora, Teodosić je za dva minuta uradio više nego svi ostali igrači Zvezde do tada. U tri napada doneo je dva poena i dve asistencije, Davidovac je "proizveo" četiri poena, Mitrović je ubacio oba slobodna bacanja i za tili čas je bilo 15:14 za domaćina.

U finišu prve deonice su Džabari Parker i Vili Ernangomez sačuvali Katalonce pred naletom razigranih Teodosića i Davidovca, pa je domaćin posle 10 minuta vodio sa 21:18.

Gde su stali u finišu prve deonice, Parker i Ernangomez su nastavili na početku druge, pa su serijom poena odveli Barselonu na 30:20. Barselona je u tim momentima zaigrala perfektnu odbranu, Parker je poentirao iz tranzicije, a Ernangomez je dve akcije završio preko Majka Tobija, koji nije bio u stanju da ga čuva.

Zvao je Sferopulos tajm-aut u nameri da zaustavi sjajnu sekvencu domaćina, ali su Ernangomez i Parker nastavili da "sipaju" lopte u koš, Zvezdina odbrana nije postojala i prednost je brzo otišla na 42:25.

Šampion Srbije je u finišu uspeo da se primakne na 42:32, poenima Mitrovića i trojkom Nedovića, potom loši napadi Barselone, Zvezdina sigurnost sa linije za slobodna bacanja i trojke Teodosića i Nedovića, uz zvuk sirene, za 47:43.

Vili Ernangomez je ubacio 15 poena za domaći tim, Parker je dodao devet.

Kod Zvezde, 11 poena Mitrovića, osam Nedovića, sedam Teodosića i šest Davidovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke