POLUVREME - Vodimo, ali strepimo zbog MVP-a!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.08.2022.
20:52
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije igra protiv Grčke kvalifikacioni duel za odlazak na Mundobasket, a posle prvih 20 minuta rezultat je 51:44.

Sjajno je igrala Srbija u prva tri minuta utakmice. Janis je zaustavljen, imao je nekoliko promašaja, ali je oduševio sve u dvorani zakucavanjem za 13:8, potom i alej-apom za 13:10. 

Pet koševa Grka su sva bila zakucavanja, a šesti je bio koš Dorsija sa nekoliko santimetara. 

Vanja Marinković je bio izuzetno raspoložen večeras, nekako se ustalio u startnu postavu, a nakon poena Kostasa Papanikolaua Grci su poveli sa 17:18. Nije dao Vanja Marinković, odmah je vratio trojku. 

Imali smo izuzetan šut iz igre u prvih sedam minuta (8 od 10), a radovao je i ulazak Gudurića na teren, prvi put ovog leta. Milutinov je uveo neki novi način napadanja Grka i Srbija je sa njim održavala prednost, ali je nakon trojke Agravanisa bilo 26:25. 

Imali smo mini seriju pred sam kraj prve deonice, a sve je začinio Ognjen Jaramaz na samom kraju, u poslednjoj sekundi za 31:25. 

Veliko samopouzdanje Jaramaza je iskorišćeno i na startu druge deonice, a nakon poena Gudurića imali smo 37:28. U ovom periodu ističemo Jagodić-Kuridžu koji je čuvao Janisa i to je odradio sasvim korektno. 

Proradio je i Jokić, nije dozvolio Grcima da se približe na polovini druge četvrtine, ali je nakon trojke Tanasisa Adetokumba bilo 40:38, a onda nesportski faul Marka Jagodić-Kuridže.

Serija Grka se nastavila, poveli su sa 40:42, ali je Lučić na asistenciju Jokića konačno prekinuo niz našeg rivala. Najveći problem za Srbiju jeste povreda Vasilija Micića koji se uhvatio za skočni zglob, čini se da je u pitanju distorzija, pitanje je samo kog stepena. Ne izgleda dobro. Veliki hendikep za Srbiju...

Odličan period igre Srbije u finišu poluvremena, Lučić je pogodio trojku za 49:42, potom i njegova odlična odbrana. Jokić je lagano išao ka svojim brojkama, pogodio je za 51:42.

Na kraju, Jokić 11 poena, Micić i Marinković po 9, Lučić 7, Milutinov 6. Napominjemo i 4 asistencije Kalinića. Na drugoj strani briljiraju naturalizovani Grci, 17 poena Janisa, Dorsi je dodao 8. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke