POLUVREME - Zvezda bez Argentinaca dominira protiv mučenog Panatinaikosa

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.03.2023.
20:43
Izvor: Sportske.net

Za sada, sve ide kako treba po goste.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U depresivnoj atmosferi "OAKA arene" košarkaši Crvene zvezde vode u prvom poluvremenu utakmice protiv Panatinaikosa sa 29:42 u okviru 28. kola Evrolige.

Domaći navijači okrenuli su leđa Panatinatinaikosu, pa su praktično bili sami u prvih 15 minuta duela protiv Crvene zvezde kojoj je pobeda bila od suštinskog značaja.

Opet je to bio odličan početak Ognjena Dobrića, pomagao mu je i Ben Bentil čije prisustvo je vrlo važno, dok je odbrana dobro funkcionisala. Primoravali su PAO na teške šuteve, bilo je dosta skokova i prednost je uglavnom bila na strani crveno-belih.

Imao je jednu sjajnu sekvencu Jorgos Papajanis sa šest od prvih sedam poena svog tima. No, u tom momentu kada je on izjednačio na 7:7, Zvezda pravi seriju 0:8 na krilima Nemanje Nedovića. 

Navijači su se uključili tek sredinom druge deonice, očigledno, iz protesta prema upravi, pa je ovo od tog trenutka izgledao kao košarkaški takmičarski meč. 

Uspeo je Panatinaikos da odbije Zvezdu i spusti na šest poena razlike budući da je bilo 11, ali onda Ivanović i Nedović vraćaju pomenutu razliku.

Impozantno je bilo to što je Panatinaikos imao šut za tri poena 0/11 u jednom trenutku. Zvezda to koristi dominacijom u skoku i realizacijom na drugoj strani. U međuvremenu je Derik Vilijams pogodio jednu trojku pa je realizacija na kraju poluvremena bila 1/14.

Zvezda je kreirala zavidnu prednost, možda je trebalo da bude i viša imajući u vidu potpuno rasulo u ekipi Panatinaikosa i činjenicu da se ni Kampaco ni Vildoza u gostujućem sastavu nisu nijednom upisali sve do poslednje sekunde kada je Luka pogodio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke