POLUVREME - Zvezda bez fokusa, Asvel dao skoro kao protiv Olija za ceo meč

Autor: Nemanja Janošev
petak 31.03.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

Slaba predstava ekipe Duška Ivanovića u prvih 20 minuta.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube na poluvremenu utakmice protiv Asvela sa 42:37 u Vilerbanu u okviru 32. kola Evrolige.

Imala je Zvezda dosta problema u organizaciji napada u prvom poluvremenu. Na startu dve izgubljene lopte, nešto bolji start Asvela, a potom im je rival uzeo još tri poseda, što se kasnije produžilo na devet.

Uprkos svemu tome, Crvena zvezda je igrala solidno. Asvel ima svoj limit, to je i više nego jasno, ali tim Duška Ivanovića pokazao je da može da dobije bilo koga ove sezone i samo je bilo neophodno da pronađu ritam u ofanzivi i da koncentracija bude na nivou. Izgubljene lopte jesu otežavale posao u tom smislu, De Kolo je bio dobar unutra i zahvaljujući ponajviše njemu Asvel je imao prednost.

Zvezda se isprva oslanjala na Bena Bentila čijih je bilo osam od prvih 10 poena ekipe. Šut za tri je bio solidan saveznik srpske ekipe i na taj način su "popunjavali rupe" nastale u igri.

Ono što je bilo posebno upečatljivo u prvom delu ovog meča jeste dres Hasana Martina koji nije namenjen utakmicama u Evroligi, već Zvezdin centar nastupa u opremi za AdmiralBet ABA ligu.

Od poteza, monstruozno zakucavanje Filipa Petruševa...

Luka Vildoza ispunjava svoje obećanje i posle dužeg vremena vezuje dobre košgeterske partije. Naravno, za sada... Trenutno je na 10, ali to nije dovoljno da njegov tim vodi. 

Asvel je na dva minuta pred pauzu imao i "+10", što je, retko je bilo viđeno do sada, ostavilo Duška Ivanovića potpuno zamišljenog na stolici. Ušla je Zvezda u mini-seriju i vratila meč u egal.

Asvel je ubacio 42 poena u prvih 20 minuta ovog susreta, a protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana za čitav duel 55.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke