POLUVREME - Zvezda bez "glave i repa" u Bolonji!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.10.2023.
21:25
Izvor: Sportske.net

Virtus ima kontrolu utakmice.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde na poluvremenu utakmice četvrtog kola Evrolige protiv Virtusa u Bolonji gube sa 44:33.

Deluju košarkaši trenera Duška Ivanovića poprilično nesigurno u duelu sa italijanskim timom. Zvezdin trener je mešao karte, ali nikako nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju, barem do sada.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde trenutno je Adam Hanga sa 7 poena, po 6 su ubacili Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

Najbolji u redovima Virtusa, kao i na čitavom meču, je Tornike Šengelija strelac 11 poena za domaćina.

Nervozno su oba tima započela utakmicu, Nejpir sa jedne i Dobrić sa druge promašili su otvorene šuteve za tri poena, a prvi koš na meču postigao je Belineli iz ćoška, dok se u gostujućoj ekipi Bolomboj upisao u listu strelaca sa linije slobodnih bacanja.

Nije ekipa Duška Ivanovića na startu meča mogla da dođe do pravog napadačkog ritma usled agresivne odbrane domaćih. Nejpir je forsirao, a Belineli još jednom trojkom kaznio „crveno-bele“ za vođstvo Virtusa od 8:2.

Igrala je Zvezda dobro na drugoj strani terena, a posle dve sjajne odbrane uspeli su gosti da ubrzaju ritam, Dobrić je napravio namernu ličnu grešku nad Davidovcem, a zahvaljujući upornosti Bolomboja i košem Nedovića sa „penala“ gosti su smanjili na 8:7.

Posle šest minuta igre na teren je ušao Teodosić pozdravljen ovacijama domaće publike. Nije Zvezda delovala dobro u napadu, „crveno-beli“ su promašili šest trojki, a Virtus ponovo imao „+6“ 13:7, te je Ivanović odlučio da zatraži tajm-aut.

Nije minut odmora mnogo pomogao Zvezdi, Virtus je posle trojke Pajole već imao prvu dvocifrenu prednost na meču (21:11), a ubrzo je Simonović nesportskim faulom zaustavio Miki, što je američki centar iskoristio da dodatno uveća prednost domaćina, a Pajola pogodio novu trojku za ubedljivih 26:11.

Na startu druge četvrtine u igru je ušao Jago dos Santos i tako upisao prve minute u Evroligi. Uspela je Zvezda da krajem prve i početkom druge četvrtine napravi seriju 6:0, ali „crveno-beli“ nikako nisu uspevali da pogode sa distance,  a seriju od osam promašenih trojki prekinuo je Hanga i doveo Zvezdu na samo šest poena minusa (26:20).

„Zaključala“ je Zvezda reket u uvodnim minutima druge deonice, ali je Šengelija pogodio trojkom iz ugla kojom je prekinuo seriju srpskog tima od 11:0, a Virtus koševima Lumberga i Kordnijea,  uz nekoliko Jagovih grešaka u napadu i odbrani, ponovo došao do maksimalnih "+16" (38:22).

U finišu prvog dela na bol u zadnjoj loži požalio se Nedović, a Zvezda uspela da smanji zaostatak na 44:33.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke