POLUVREME - Zvezda blistala pred predsednikom KSS, ''pljuštale'' trojke, a onda je usledila kriza...

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.10.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Mogla je Zvezda da vodi i ubedljivije...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda grabi ka drugoj pobedi u prva dva kola Evrolige. Posle trijumfa u Parizu u prošlom kolu, tim trenera Sferopulosa večeras posle prvog poluvremena vodi protiv španske Baskonije sa 42:34, pred više od 18.000 gledalaca, a Zvezdu bodri i njen doskorašnji predsednik, a sada prvi čovek KSS Nebojša Čović.

Luvavu-Kabaro je obeležio početak meča sa svoja dva lagana prodora, a onda je atmosferu do usijanja doveo Ajzea Kenan, sa dve svoje vezane trojke.

Pogodio je zatim i Bolomboj, a onda Kalinić pogađa trojku uz faul Monekea i Zvezda je povela sa 12:6 posle prva tri minuta igre.

Ni tu se crveno-beli nisu zaustavili, pa je novu trojku pogodio i Miler-Mekintajer, a gosti su sve teže nalazili rešenja za Zvezdinu odbranu. 

I Daum je zatim pogodio za tri, a košem Bolomboja, Zvezda na ulasku u poslednja tri minuta prve četvrtine dolazi do dvocifrene prednosti - 20:10.

Baskonija u tim trenucima nije imala raspoloženog igrača, ali zatim Moneke pokazuje reakciju i gosti su njegovim poenima vrlo brzo prepolovili razliku - 20:15.

Posle još jednog Zvezdinog neiskorišćenog napada Moneke asistira Rogavopulosu koji pogađa trojku, ali Jago na drugoj strani uzvraća istom merom i bila je to šesta Zvezdina trojka u prvom kvartalu za 23:18.

Do kraja ovog dela igre, Luka Mitrović je Zvezdi doneo ''plus sedam'', ali je uz zvuk sirene Čima Moneke pogodio za 25:20 na kraju prve četvrtine.

Zanimljivo, sjajni šuter Markus Hauard je odigrao samo dva i po minuta u prvoj četvrtini, ali nije imao nijedan pokušaj ka Zvezdinom košu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Sjajna šuterska serija crveno-belih nastavljena je i na početku druge deonice, kada je za tri poena pogodio i Nemanja Nedović.

Gedraitis i Nedović su zatim vratili dvocifreno vođstvo Zvezdi koja je imala sve veći broj razigranih igrača i već tada, početkom druge četvrtine. Čak devetorica igrača domaćeg tima su se upisala u strelce, a Luka Mitrović je doneo Zvezdi i 12 poena prednosti.

Na drugoj strani, Hauard je do svojih prvih poena došao sa linije penala, posle diskutabilnog faula Luke Mitrovića sredinom drugog kvartala, kada je Baskonija smanjila na 36:26. Međutim, ubrzo Hauard ulazi u problem sa faulovima, napravio je već treći i opet je morao van igre.

Iako je zatim posustala u napadu i pokvarila procente šuta iz igre, spustivši ih ispod 60 posto, Zvezda je uspevala da održi desetak poena prednosti. Gosti iz Vitorije su retko šutirali za tri poena, imali su samo jednu pogođenu trojku iz pet pokušaja, ali su se oslanjali na šut za dva, gde su imali izvanrednih 12/16 pred kraj poluvremena.

Kenan sa osam, Nedović sa sedam i Bolomboj sa šest poena predvodili su Zvezdu u prvom poluvremenu, a kod gostiju se ističu Moneke sa sedam, Luvavu-Kabaro sa osam i Sedekerskis sa šest poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke