Poluvreme - Zvezda dominira, Evroliga pred vratima, imamo i potez sezone!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.04.2019.
20:53
Izvor: Sportske.net

Kao da gledamo nastavak druge utakmice finalne serije koju je Zvezda dobila sa 38 poena razlike...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Posle burne predigre i jednočasovnog kašnjenja početka meča, konačno je košarka izbila u prvi plan, a tu se Zvezda mnogo bolje snašla uz podršku sa tribina.

Posle prvog poluvremena, rezultat je 47:21 u korist Crvene zvezde i utisak je da ovde u nastavku neće biti nikakve neizvesnosti i da se Evroliga vraća u Srbiju.

Utakmicu je ''otvorio'' Mohamed Faje svojom trojkom iz prvog pokušaja, a kod gostiju se odmah videla nervoza i nesigurnost. Ređali su se njihovi promašaji, a Zvezda je polako, ali sigurno uvećavala svoje vođstvo i vrlo brzo stigla i do dvocifrene prednosti - 15:5.

Nedugo zatim bilo je i 18:8, posle čega se raspucao Noris Kol i do kraja prvog kvartala je Budućnost smanjila na 18:13.

Ali, već početkom druge Zvezda ponovo uvećava razliku, na krilima večeras fenomenalnog Boriše Simanića, koji je bio nerešiva enigma za gostujuće košarkaše, i u napadu, i u odbrani, a jedan njegov večerašnji potez bi mogao da bude izabran za najbolji potez sezone.

Naime, tokom druge četvrtine, pri rezultatu 35:20, Simanić je uspeo da blokira Erla Klarka, a onda stigao na drugu stranu i zakucavanjem završio napad Zvezde, posle čega je dvorana bukvalno ''proključala''.

Tada je Zvezda otišla na 17 poena razlike, a na ulasku u poslednja tri minuta na semaforu je stajalo 41:21.

Ni tu se Zvezda nije zaustavila, Rivers vezuje pet poena, jedan dodaje i Odžo sa linije penala za ''plus 26'' - 47:21!

Maestralni Simanić bez promašaja u prvom poluvremenu, ima 10 poena, uz njega i Rivers, a šest je upisao Filip Čović. Kod gostiju Kol devet poena, svi ostali znatno slabiji.

-
- -
-
- - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Monday, 22.04.2019
21:04

Pise na poluvremenu, ok je Zvezda igra jace i sa mnog energije, ali jedino sto ne mogu da razumem su navijaci, cemu bre vredjanje aman, navijamo za Zevzdu, bodrimo nase, molim vas ja vas molim da ne vredjamo niko, nije mi se dopalo gest kosarkasa Buducnosti koji se nisu pozdravili sa nasima, mislim to je previse, jer su jedino kosarkasi bili bez mrlje, eto i i oni malo da dodaju na ovu ruznu boju koju gledamo. Zamislite ljudi, gde bi nam bio kraj, dane ne vredjamo, ne psujeo, pljunemo, bacimo predmete na teren, puna halla, sve u Crveno Belom, titula nam se smesi, i umesto da sve to lepo navijanjem pratimo mi jos tamo vredjamo posebno ne Gosp. Repesu, koji nije da je cvecka, jer nikad necu zaboraviti izjavu posle druge tekme, ajde da dokazemo svima da mozemo da volimo nase a ne mrzimo tudje, i za kraj kao Zvezdas se molim da i Partizan dobije poziv na Euroligu, pa da imamo dva Beogradska kluba, da nam zavide svi. Srecno mojoj Zvezdi imamo jos poluvreme uhhh.!

avatar
Fikan
Monday, 22.04.2019
20:56

Neće budućnost više ništa ni ubaciti,uplašili se ljudi i tjt.