POLUVREME - Zvezda i u novim dresovima dominira protiv FMP-a

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
19:44
Izvor: Sportske.net

Nema neizvesnosti u ''Pioniru''.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Počela je finalna serija plej-ofa AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, a prvi meč se igra u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', gde Crvena zvezda posle prvog poluvremena vodi protiv FMP-a sa ubedljivih 53:29.

Prvu četvrtinu obeležio je Zvezdin centar Ognjen Kuzmić koji je odlično započeo utakmicu i već u ovom delu igre je stigao do dvocifrenog poenterskog učinka. Ukupno deset poena imao je Kuzmić posle prve četvrtine, a Zvezda je konstantno imala rezultatsku prednost, iako njene igrače nije služio šut za tri poena. Tokom prvih deset minuta Zvezda je imala 0/7 učinak u šutu za tri poena, ali je u drugu četvrtinu ušla sa šest poena prednosti - 24:18.

U drugom kvartalu Zvezda nije ni forsirala šut za tri poena, ali je zato na najbolji način koristila prednost u reketu i uz prepoznatljivu igru u odbrani prednost ekipe Dejana Radonjića je počela da raste iz minuta u minut, pa su domaći na tri minuta pre kraja prvog poluvremena stigli i do 22 poena prednosti - 46:24, posle pet vezanih poena Erona Vajta.

Zanimljivo, Zvezda je do prve trojke stigla u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, kada je Dobrić pogodio za 53:29.

Kuzmić je sa 12 poena najefikasniji u prvom poluvremenu, Mitrović i Vajt su upisali po devet, a na drugoj strani najbolji Radonjić sa 10 i Tasić sa devet postignutih poena.

Inače, košarkaši Crvene zvezde večeras nastupaju u specijalno dizajniranim dresovima sa jasnim simbolima navijačke grupe ''Delije''.

''Priča o ljubavi između nje i nas dobiće novo poglavlje, a priča o specijalno dizajniranim dresovima svoj nastavak i nakon utakmice. Naime, dresovi će se naći na humanitarnoj aukciji, a celokupan prihod ići će Fondaciji Delije koja je nebrojano puta pokazala da zna da prikupljena sredstva preusmeri u prave ruke. Za Srbiju, za naš narod, za našu Crvenu zvezdu! Danas, sutra i zauvek'', poruka je sa zvaničnog sajta Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke