POLUVREME - Zvezda izgubila TROJICU igrača u 30 sekundi, ali briljira u Milanu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.01.2024.
21:33
Izvor: Sportske.net

Odlična Zvezda, sa mnogo većom energijom nego li pre dva dana.

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode protiv Armanija u Milanu sa 31:47 u okviru 21. kola Evrolige.

Da li je mogla maleroznija prva četvrtina za Crvenu zvezdu koja ionako nije došla u punom sastavu u Milano? Povrede i crveno-beli su u koheziji, očigledno, ove sezone.

Nemanja Nedović je krenuo zapaljivo, ubacio osam poena za sedam minuta, a onda doživeo udarac u predelu stomaka zbog čega Samo nekoliko sekundi pre toga, Luka Mitrović je u sudaru glavama sa Kajlom Hajnsom takođe doživeo udarac zbog kojeg je morao na parket. Neverovatnim situacijama nije  bio kraj jer je Majk Tobi pri pokušaju da zaustavi Hajnsa pao preko njega, nezgodno na leđa i takođe je morao na klupu u bolovima. Nestvarna sekvenca.

Na sve to, pljuštale su trojke Crvene zvezde koja prvo nije uputila nijednu u šest i po minuta meča, a onda imala tri vezane i postotak 3/5 za prednost od 15:23 posle prve deonice.

S početkom drugog kvartala videli smo silnog Miloša Teodosića. Plesao je na parketu, odmenio Nemanju Nedovića čija je igra nosila ekipu u prvih 10 minuta i svojim poenima i asistencijama, od kojih se pamti ona za Dejana Davidovca, omogućio Crvenoj zvezdi odlazak na velikih "+13" posle 13 minuta igre.

Dobar posao je na utakmici u oba smera radio Fredi Gilespi, posebno se tu ističe njegova defanzivna etika. Za razliku od Liona, odbrana crveno-belih je bila daleko fokusiranija. 

Fenomenalan je bio Rokas Gedraitis koji je takođe radio na oba kraja parketa. Izuzetno je igrao omogućivši svojoj ekipi i 15 poena razlike.

Luka Mitrović se vratio na parket nakon onog sudara sa Hajnsom, Nemanja Nedović je probao, ali nije uspeo, Majk Tobi se nije dizao sa klupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke