POLUVREME - Zvezda jednako loša i u Milanu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.02.2023.
21:23
Izvor: Sportske.net

Prvih 20 minuta okončano.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube na poluvremenu utakmice 23. kola Evrolige od Armanija u Milanu sa 45:32.

Prilično bolje nego li što je to bio slučaj u Bolonji Crvena zvezda otvara meč u "Mediolanum forumu". Ognjen Dobrić je optimistično počeo utakmicu kao jedini strelac za svoj tim sa prvih šest poena, ali Armani je držao isti ritam.

Za Zvezdu je uz Dobrića odlično počeo i Ben Bentil koji je delovao mnogo bolje nego li u prethodnom periodu. Bez zadrške je išao ka obruču rivala protiv kojeg je bio silno motivisan. 

Armani se prvobitno oslonio na Bilija Berona i Timotija Luvavua, a zatim su se priključili Dejvon Hol i Johanes Fojtman čija je uloga bila značajna za preuzimanje potpune kontrole nad utakmicom. Sjajni centar je radio na oba kraja parketa i s početkom druge deonice omogućio svom timu odlazak na dvocifrenu razliku.

Nedostajala je uključenost Luke Vildoze i Nemanje Nedovića u igru Crvene zvezde, prevashodno poenterska. Nisu imali prostora za svoje karakteristične ulaze i šuteve sa poludistance, a i ako jesu, morali su propisno da se pomuče da ispale, a to bi završavalo promašajem.

Organizacija igre bio je jedan od segmenata koji su uzrokovali poraz u Bolonji. Isti problem važi i do sada...

Ako su bolje otvorili utakmicu u odnosu na onaj susret sa Virtusom, poluvreme su okončali identično kao u Bolonji budući da takođe gube sa 13 poena razlike.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke