POLUVREME - Zvezda mnogo ozbiljnija u "Morači", vratio se Topić!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 22.04.2024.
19:14
Izvor: Sportske.net

Ubedljivo vođstvo gostiju.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon prvih 20 minuta druge utakmice četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige Crvena zvezda kao gost vodi protiv SC Derbija sa ubedljivih 57:34.

Dosadašnji tok meča obeležio je povratak na parket mladog plejmejkera crveno-belih Nikole Topića posle višemesečne pauze.

Najefikasniji u redovima Beograđana bio je Nemanja Nedović sa 13 poena, sedam je za domaćina ubacio Mateo Drežnjak.

Zvezda je mnogo ozbiljnije ušla u ovaj duel u odnosu na prvi iz Beograda. Beograđani su bili maksimalno agresivni u odbrani, dok su do poena dolazili preko Bolomboja, za početno vođstvo od 6:0.

Imali su „studenti“ odgovor preko Pavlićevića kojima je uveo svoj tim u bolji ritam. Na isteku četvrtog minuta važna stvar za crveno-bele. Na parket se posle višemesečne pauze zbog povrede vratio mladi plejmejker Nikola Topić.

Igrali su gosti sa mnogo više energija na startu meča, a trojkom Gedraitisa Zvezda je stigla do vođstva od 13:5 i naterala trenera SC Derbija Dejana Jakaru da zatraži prvi tajm-aut.

Posle tri i po meseca Topić se upisao u listu strelaca i pogodio trojku, a na nju se nadovezao Nedović polaganjem uz faul za „+12“ crveno belih – 22:10.

Polazilo je gotovo sve od ruke crveno-belima u prvoj četvrtini. „Studenti“ nisu imali rešenja za čvrstu odbranu Sferopulosovog tima, a posle 10 minuta igre gosti su vodili sa ubedljivih 29:12 posle trojke Teodosića sa velike udaljenosti.

Posle nekoliko utakmica na kojima nije bio u protokolu videli smo na parketu i Smarta, a blistave minijature na početku druge donice imao je Mitrović, koji je najpre asistirao kroz noge rivala za polaganje Tompkinsa, a onda i snažno zakucao za „+19“ (33:14).

Prešla je Zvezda 20 poena prednosti (35:14) posle polaganja Smarta, ali su gosti odmah odgovorili trojkom Bogavca, a zatim i poenima Drežnjaka nakon nesportskog faula Nedovića. Ova sekvenca pokrenula je domaćina koji je u narednim minutima zaigrao bolje i preko raspoloženog Dežnjaka smanjio na 42:30.

Ipak je Zvezda ubrzo vratila 20 poena viška (50:30). Napravili su gosti brzu seriju 8:0 u kojoj su Nedović i Jago pogodili trojke i osujetili mali nalet „studenata“. 

Zvezda je u finišu prvog dela došla i do maksimalnih "+23" (57:34).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke