POLUVREME - Kemba Voker u senci Rokasa Gedraitisa! ''Delije'': ''Neka dovedu i Lebrona!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.10.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Litvanac igra izvanredan meč.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda pokušava da izbori drugu pobedu ove sezone u Evroligi. Večeras je u punoj ''Štark areni'' dočekala ekipu Monaka, a posle prvog poluvremena rezultat je 44:38 u korist beogradskih crveno-belih.

Za razliku od meča prvog kola u ''Štark areni'' protiv Asvela, Zvezda je počela malo nesigurnije. Monako je stekao blagu prednost, a Majk Džejms je pogodio dve trojke iz svoja prva dva pokušaja za vođstvo od 9:7.

Marko Simonović je zbog brzo napravljena dva prekršaja morao van igre već posle dva minuta, a njegovo mesto zauzeo je Dejan Davidovac.

Ekipi Saše Obradovića je najbolje parirao šuterski veoma raspoloženi Rokas Gedraitis, koji je preuzeo glavnu ulogu prve dve trojke za Zvezdu, a imao je i jednu realizovanu kontru.

A onda, posle nepunih sedam minuta igre, Gedraitis iz teške pozicije, sa oko osam metara pogađa i treću trojku iz isto toliko pokušaja za vođstvo Zvezde 13:11 idelirijum u ''Areni''.

Gde je treća, tu je i četvrta, ovoga puta iz levog kornera! Gedraitis je bio nezadrživ u tim trenucima, ali se čekalo da još neko napadački proradi uz njega. Litvanac je postigao čak 14 od Zvezdinih prvih 16 poena u ovom meču, a na drugoj strani Saša Obradović je u tim trenucima odlučio da na teren pošalje Kembu Vokera, NBA pojačanje Monaka ovog leta.

To uopšte nije impresioniralo košarkaše Crvene zvezde koji preko Nedovića, a onda i trojkom Nejpira uvećavaju svoju prednost na 21:14 pred kraj prve deonice.

Obradović je reagovao tajm-autom posle kog njegovi igrači beleže i šestu izgubljenu loptu, a tačku na prvu četvrtinu stavlja Nejpir svojim prodorom za 23:14.

Početak druge četvrtine doneo je nešto tvrđu igru na obe strane, ali Zvezda je pre svega odličnom igrom u odbrani održavala kapital koji je stekla u prvom kvartalu.

Ipak, novom trojkom Majka Džejmsa gosti prilaze na 25:21, a na sredini druge deonice isti igrač pogađa i četvrtu trojku za 29:26.

Pola minuta kasnije, Zvezdina prednost se potpuno istopila, kada je i Uatara pogodio za tri poena i izjednačio na 29:29.

Pokušavao je trener Ivanović izmenama da trgne svoj tim, ali je usledila još jedna izgubljena lopta i nesportski faul posle kog gosti prelaze i u vođstvo - 31:29, a njihovu seriju je sa linije penala prekinuo Gedraitis koji je stigao i do 16 postignutih poena.

To je bio uvod u bolju igru Crvene zvezde koja je preko Bolomboja i Simonovića, pa opet Gedraitisa povela sa 37:33.

Saša Obradović je reagovao tajm-autom, a odmah zatim Uatara pogodio svoju drugu trojku. Zvezda ne koristi sledeći napad, a kontru Monaka realizovao je Korneli i gosti su ponovo poveli - 38:37. 

Tu seriju gostiju prekinuo je Duško Ivanović svojim tajm-autom, posle kog Zvezda pravi seriju 7:0, Nedović je pogodio trojku, pa Bolomboj zakucao u kontri za 44:38.

Gedraitis posle prvog poluvremena ima 18 poena, na drugoj strani Majk Džejms 12.

-

-

-

-

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke