POLUVREME - Zvezda od sjaja do očaja, a ni Bajern nije mnogo bolji

Autor: Darko Mitrović
petak 01.03.2024.
21:09
Izvor: Sportske.net

Ni jedni, ni drugi ne blistaju večeras.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U okviru 27. kola Evrolige Crvena zvezda večeras gostuje Bajernu u Minhenu, a posle prvog poluvremena rezultat je 32:27 u korist domaćeg tima.

Zvezda je odlično počela. Trio Smart, Mitrović i Bolomboj je bio najzaslužniji što je Zvezda u prva četiri minuta igre stekla osam poena prednosti, bilo je 14:6 za crveno-bele, a nešto kasnije trojkom Jaga, crveno-beli uvećavaju razliku na ''plus devet'' - 19:10.

Obst je odmah vratio trojku, a posle nekoliko loših Zvezdinih napada, Ibaka i Buker smanjuju na 19:17.

Od izlaska Jaga iz igre, Zvezda je postaa bezopasna u napadu, a Obst svojom novom trojkom donosi preokret Bajernu - 20:19, što je bio i rezultat prve četvrtine.

Kako je završio prvu, tako je Obst počeo i drugu četvrtinu - treća njegova trojka za ''plus četiri'' u korist Bajerna. 

Seriju Bajerna od 13:0 prekinuo je Gilespi na asistenciju Jaga, ali i dalje je Zvezda imala mnogo problema u napadu. Mnogo promašaja i dekoncentracije, a ilustracija toga je i da je Smart prilikom izvođenja sa strane - loptu bacio u aut.

Ipak, koliko je Zvezda loše izgledala u poslednjih nekoliko minuta prve i u prvih pet minuta druge četvrtine, rezultat i nije bio tako loš - samo pet poena razlike za Bajern koji takođe nije briljirao - 28:23 posle trojke Brankovića. 

Nekako se očekivalo da bi jedna pogođena trojka mogla da povrati samopouzdanje crveno-belima, ali Zvezda jednostavno nije imala šuterski raspoloženog igrača (3/15 za tri poena). Posle novih grešaka u napadu, Bajern je poveo sa 32:25. Usledio je tajm-aut posle kog je Džoel Bolomboj uneo malo više energije u Zvezdinu igru, ali ukupan utisak nije mogao da bude mnogo popravljen do kraja prvog poluvremena.

Obst sa devet i Buker sa osam poena predvode domaće, a u Zvezdi Bolomboj i Smart imaju po sedam, dok je Jago upisao pet, uz 6 skokova i pet asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke