POLUVREME - Zvezda se muči sa Splitom, Petrušev jedini raspoložen!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 17.04.2023.
20:43
Izvor: Sportske.net

Domaći ne igraju dobro.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu utakmice 26. kola AdmiralBet ABA lige protiv Splita u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 39:36.

Nisu crveno-beli odigrali dobro u ovih 20 minuta, a jedini na visokom nivou bio je Filip Petrušev koji je najefikasniji igrač na meču sa 18 poena. Drugi na listi strelaca u domaćoj ekipi je Fakundo Kampaco koji je ubacio šest poena.

U ekipi Splita najbolji je bio Amerikanac Šenon Šorter sa 14 poena.

 Dobro je Zvezda započela utakmicu u hali „Aleksandar Nikolić“ i poenima Martina povela sa 11:4 nakon uvodna tri minuta. Crveno-beli su ubrzo imali i dvocifrenu prednost (18:7) nakon što je dva slobodna bacanja pogodio Petrušev.

Ipak, imali su domaći mnogo problema sa izguljenim lopta u prvoj četvrtini, čak sedam, i to je omogućilo Splitu da se rezultatski vrati u meč. Krenuli su gosti da sjajno šutiraju za tri poene. Ređali su pogotke sa distance Tišma, Saliven i Šorter, te je domaćin posle prvih 10 minuta imao samo dva poena prednosti (23:21) najviše zahvaljujući sjajnom Petruševu koji je ubacio 10 poena u prvoj deonici.

Gosti su izjednačili na startu druge deonice pogotkom Šortera (23:23), a kada je Šorter pogodio trojku iz ugla gosti su op prvi put poveli (26:25). Trener Zvezde Duško Ivanović bio je nezadovoljan napadačkom igrom svog tima u prvih četiri minuta drge četvrtine, te je u igru uveo Kampaca kako bi domaći pronašli rešenja za odbranu Splita.

Odmah je Kampaco uneo život u igru svog tima i asistencijom bez gledanje pronašao Petruševa na polaganju. Tako su domaći vratili prednost (30:28). Sjajno su za goste tokom čitavog prvog poluvremena igrali Amerikanci Šorter i Saliven, ali je Petrušev dominirao na drugoj strani održavao Zvezdu u vođstvu, koje je na kraju poluvremena iznosilo tri poena (39:36).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke