POLUVREME - Zvezda se muči u Dubaiju, iznenađenje na pomolu?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
17:57
Izvor: Sportske.net

Domaćin stekao značajnu prednost.

Crvena zvezda Meridianbet/Djordje Kostic
Crvena zvezda Meridianbet/Djordje Kostic

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena utakmice prvog kola AdmiralBet ABA lige između Dubaija i Crvene zvezde, rezultat je 50:41 za Dubai.

Istorijska utakmica za Dubai u regionalnom takmičenju očigledno je inspirisala internacionalnu ekipu Jurice Golemca da pruži veoma dobru partiju protiv aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige.

Nakon nešto boljeg uvoda Zvezde na početku meča u Koka Kola areni, Dubai se trojkom Prepeliča "odlepio" od rivala, da bi istom merom uzvratio Kalinić.

Zahvaljujući raspoloženom Abasu, Dubai je posle serije 6:0 sredinom prve četvrtine uspeo da napravi dobru zaliku, a onda je usledila nova serija 7:0 koju je Italijan začinio trojkom uz zvuk sirene koja je označila odlazak na odmor sa 12 poena prednosti za Dubai.

U istom ritmu domaćin je nastavio u drugoj četvrtini, trojka Bertansa napravila je veliki problem Zvezdi koja je šutevima sa distance Teodosića i Gedraitisa ipak uspela da se približi rivalu.

Neverovatna serija gostiju 18:0 omogućila je novu prednost šampionu AdmiralBet ABA lige, ali se na drugoj strani "probudio" Vilijams  na čijim je krilima Dubai ponovo stekao novu prednost.

Nju nije ispuštao sve do odlaska na odmor, pa je četa Jurice Golemca sada stekla vođstvo od devet poena poenima Mejsona u završnici poluvremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke