POLUVREME - Zvezda se muči u Splitu, ali je na +2

Autor: Mladen Heleta
nedelja 06.10.2024.
17:48
Izvor: Sportske.net

Moraće ovo Zvezda da rešava u nastavku...

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Splita u gostima utakmicu trećeg kola AdmiralBet ABA lige, a rezultat nakon prvog poluvremena je 39:37 za Zvezdu.

Zvezda je preksinoć imala jako težak meč protiv Pariza na startu Evrolige, u kom je slavila, pa je nešto sporiji početak u Splitu bio očekivan.

Domaćin je to iskoristio i nošem raspoloženim Jordanom dobio prvu četvrtinu sa 18:16. Išao je Split u ovom periodu i do +6, ali je Miloš Teodosić u samom finišu povezao redove Zvezde i sa par asistencija i kvalitetnih pasova održao balans.

Međutim, Kapusta je drugu četvrtinu otvorio sa svojih šest poena, za seriju Splita 6:0 i vođstvo od 24:16, ali se Zvezda vratila trojkama Teodosića, Dobrića i Kenana.

Razigrao se i Dejan Davidovac, pre svega u smislu asistencija, pa je posle jednog njegovog sjajnog dodavanja i zakucavanja Bolomboja, šampion konačno poveo sa 32:30, na 3,54 do kraja.

Janis Sferopulos je sa petorkom u sastavu Jago, Kenan, Dobrić, Davidovac i Bolomboj konačno pronašao rešenje za Splićane, pa je na veliki odmor ipak otišao sa prednošću, ali moraće to puno bolje u nastavku.

Ognjen Dobrić je ubacio osam poena za crveno-bele, Majk Daum sedam, a Ajzea Kenan šest.

Kod domaćih, devet poena Kapuste i osam Jordana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke