POLUVREME - Zvezda se traži u Parizu, Šorts i Lo "nezaustavljivi"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.10.2024.
21:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije gubi na poluvremenu.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena utakmice prvog kola Evrolige Pariz - Crvena zvezda domaćin vodi sa 43:35.

Najefikasniji u redovima crveno-belih je Ajzea Kenan sa 10 poena, dok su isto toliko za domaćina postigli Maodo Lo, koji tradicionalno protiv Zvezde igra svoju najbolju košarku, i Ti Džej Šorts.

 Startnu petorku Crvene zvezde večeras su čini Jago, Kenan, Kalinić, Daun i Bolomboj, a u rosteru nije bilo suspendovnaog Teodosića i povređenog kapitena Lazića.

Prvi koš na utakmici pogodio je Kalinič, i to trojku, kojom je Zvezda povela u prestonici Francuske. Igralo se u brzom ritmu na startu utakmice, a odlične poteze na oba kraja parketa imao je Bolomboj, koji je najpre uhvatio alej-up pas Jaga i „zakucao“, a onda „rampom“ zaštitio svoj obruč.

Mnogo izgubljenih lopti videli smo u prvih pet minuta, a u takvoj igri nešto bolje su se snašli gosti, koji su na prvi tajm-aut otišli sa prednošču od 10:4 , nakon pet uzastopnih poena Kenana. Jedini poenter za Parižane bio je centar Hejs.

Nakon minuta odmora, novi poeni Bolomboja za maksimlanih „+8“ (12:4) u korist Beograđana. Ulazak u igru Loa proširio je napadački potencijal Pariza, a upravo je reprezentativac Nemačke vezao sedam poena i smanjio na 14:13 u finišu prve deonice.

Na prve poene najbolji strelac domaćih Šorts čekao je sve do 10 sekundi pre kraja uvodnog kvartala i tako doneo svom timu premijerno vođstvo od 18:17.

Nisu Zvezdini napadi delovali dobro sa Miler-Mekintajerom na poziciji organizatora igre, što su domaći iskoristili da na početku druge deonice uvećaju prednost na 22:17, uz šest vezanih poena razigranog Šortsa.

„Prodrmao“ je Sferopulosovu ekipu Nedović, koji je vezao pet poena, na koje se pogtkom sa poludistance nadovezao Miler-Mekintajer i doneo šampionu Srbije izjednačenje – 24:24. Nova trojka sjajnog Nedovića vratila je Zvezdi prednost (27:26) sredinom druge deonice.  Brzo su domaći vratili vođstvo trojkom Loa i košem Malkoma, uz nesportski faul Plavšića – 33:30.

Iznudio je ubrzo Plavšić nesportski faul na drugoj strani, posle kojeg je Zvezda došla do samo jednog poena i nije uspela da se primakne domaćinu, koji je vodio sa 37:33 u finišu prvog dela, da bi omaleni Šorts odveo osvajača Evrokupa do maksimalnih "+6" - 39:33 i naterao Sferopulosa da zatraži tajm-aut.

Sedam desetinki pre kraja prvog dela Kenan je napravio faul nad Šortsom na šutu za tri poena, da bi Jantunen poenima uz zvuk sirene odveo domaće na odmor sa maksmialnih 43:35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke