Poluvreme - Zvezda sjajno počela, pa upala u probleme, usledio je novi obrt!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.05.2022.
19:24
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli imaju minimalnu prednost.

AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Ljubljani, Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 43:44 u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su furiozno započeli ovu utakmicu. Kalinić je odmah pogodio trojku, potom su pogađali i Volters i Vajt, za vođstvo Crvene zvezde 7:0.

Tu seriju je svojom trojkom prekinuo Edo Murić, ali Zvezda je izvanredno igrala u napadu, raspucao se i Holins, i Radonjićev tim je brzo stigao do dvocifrene prednosti - 19:7 posle trojke Vajta. Kako je meč odmicao, i domaći tim je bio sve efikasniji, pa je posle samo šest minuta igre rezultat bio 22:14 za Zvezdu.

Nošeni podrškom sa tribina, košarkaši Cedevita Olimpije su pokušavali što pre da uhvate rezultatski priključak, preko Pulena su prišli na 22:18, ali je Zvezda dobila prvu četvrtinu sa 29:24.

A ako su u prvom kvartalu ''rešetali'' i jedni i drugi, druga četvrtina je bila znatno ''tvrđa''. Odbrane su pojačane, što se posebno odnosi na domaću ekipu. Zvezda je sve teže dolazila do koša, Ljubljančani su polako topili prednost i trojkom Eda Murića sredinom druge deonice prvi put su poveli od početka meča, bilo je 36:34.

Nedugo zatim domaći su poveli i sa 40:36, ali ono što upada u oči kada je u pitanju ekipa Cedevita Olimpije, to je da je Jogi Ferel ponovo van šuterskog ritma, kao i u prvoj utakmici i ako tako ostane do kraja, Zvezdine šanse za novi trijumf biće još veće.

Takođe, Džejkob Pulen je ušao u problem sa prekršajima, bio je besan na sudije posle četvrte lične greške koja mu je dosuđena pred kraj druge četvrtine.

Volters je nakratko vratio prednost Zvezdi, ali posle izlska pulena, Ferel preuzima odgovornost i pogađa prvi šut iz igre za 42:41.

Blažič i Murić su sa po osam poena najefikasniji kod domaćih, u Zvezdi su to Holins i Volters sa po devet, a Kalinić, Mitrović i Vajt imaju po sedam. Dobrić je pogodio trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena i Zvezda je povela sa 44:43.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke