POLUVREME - Zvezda trojkama "zapalila" Arenu, Asvel ne zna šta ga je snašlo!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 05.10.2023.
19:43
Izvor: Sportske.net

Čak 12 pogođenih trojki domaćina.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde na poluvremenu prvog kola Evrolige u "Beogradskoj areni" vode protiv Asvela sa ubedljivih 52:31.

Zvezda je u prvom delu pogodila čak 12 trojki iz 21 pokušaja.

Najefikasniji na utakmici us Rokas Rokas Gedraitis sa 14 i Šabaz Nejpir koji je ubaico poen manje.

Zvezda je iznenađujuće utakmicu počela sa Ognjenom Kuzmićem na „petici“, dok su u startnih pet još bili Šabaz Nejpir, Branko Lazić, Rokas Gedraitis i Marko Simonović.

Domaćin je meč započeo sa čak pet pogođenih trojki, po dve su pogodili Nejpir i Simonović, a precizan sa distance bio je i Lazić, dok je za Asvel najproduktivniji bio bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj.

Posle druge ubačene trojke Nejpira trener Asvela Parker zatražio je tajm-aut, a Zvezda došla do prve dvocifrene prednosti – 17:7.

Nastavili su „crveno-beli“ da rešetaju van linije 6.75, šestu trojku za domaćina postigao je Gedraitis. Ubrzo je u igru ušao Miloš Teodosić, koji je tako konačno debitovao pred „Delijama“. Poenima Simonovića iz reketa Zvezda je stigla do maksimlanih „+12“ (26:14), a reprezentativac Crne Gore do svog desetog poena već u prvoj deonici.

Novom, sedmom trojkom u prvih 10 minuta koju je postigao Hanga tim Duška Ivanovića došao je do novog najvećeg vođstva (29:16), a ekipa Asvela još uvek nije napravila nijedan faul.

Na prve poene u drugoj deonici čekali smo više od dva minuta, ubacio ih je Nando de Kolo, a Duško Ivanović zatražio tajm-aut, jer njegova ekipa nije delovala dobro u napadu, a protivnik smanjio na 29:20.

Loš ofanzivni niz domaćina prekinuo je Teodosić trojkom, u dobar ritam ubrzo je ušao i Nedović posle čijeg polaganja i pogođenog „penala“ Zvezda odlazi na „+15“ (37:22). Kod gostiju jedino su Lovernj i De Kolo uspevali da urade nešto u napadu, dok su im saigrači bili daleko ispod nivoa.

Fantastično je Zvezda šutirala za tri poena, jubilarnu desetu trojku za domaćina pogodio je raspucani Gedraitis. Tako su „crveno-beli“ došli do ubedljivih 45:27 tri minuta pre kraja prvog dela, a posle pogođenih „penala“ Mitrovića Zvezda je dodatno poveća prednost – 46:27.

Za kraj prvog poluvremena novu trojku pogodio je Nejpir, a Zvezda na odmor otišla sa ubedljivih 52:31.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke