POLUVREME - Zvezda "zapalila" mrežicu u Železniku, finale na vidiku!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 27.05.2024.
18:50
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva prednost akutelnog šampiona.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde posle prvog poluvremena druge utakmice polufinalne serije AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije kao gosti vode protiv FMP-a u Železniku sa 50:30  i na pragu su plasmana u finale domaćeg šampionata.

Odigrali su gosti dominantno u prvih 20 minuta predovđeni raspucanim Jagom dos Santosom i Nemanjom Nedovićem koji su ubacili po devet poena.

Bolji od ostalih u redovima "pantera" bio je Jovan Novak koji se takođe zaustavio na koti devet.

Gosti su bolje započeli meč u „FMP areni“, MVP AdmiralBet ABA lige ubacio je tri trojke na samom startu, a njegov tim imao dvocifrenih 17:5.

Pokušao je i donekle uspeo bekovski duo „pantera“ Rebec-Novak da razigra domaćina, ali je Zvezda bez problema čuvala osetnu prednost tokom prve deonice, koju su crveno-beli rešili u svoju korist sa 24:13m zz četiri asistencije raspoloženog Teodosića.

Započela je druga četvrtina trojkom Novaka koji je koliko-toliko držao FMP u igri, ali je ubrzo Zvezda uzvratila i pogocima Gedraitisa i Nedovića došla do velikih „+16“ (32:16) posle manje od 13 minuta igre.

Nisu se tu zaustaviili gosti, a ni Nedović, koji je pogodio tri vezana šuta sa distance i uvećao Zvezdinu prednost na ve 38:16.

Bila je ovo Nedovićeva četvrtina koji je posle tri pogođene trojke bacio alej-up pas Mitroviću, a Zvezda održava komfornu prednost, dok domaćin nikako nije imao odgovor na drugoj strani, te na odmor otišlo sa prednošću gostiju od 50:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke