Poluvreme - Zvezdina četvrtina kao nijedna druga, ko briljira u crveno-belima? (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
19:48
Izvor: Sportske.net

Monako - Crvena zvezda 41:36 (21:12, 20:24).

KK Crvena zvezda mts
KK Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube na poluvremenu utakmice sa Monakom sa 41:36 u okviru 6. kola Evrolige.

Crvena zvezda se mučila na početku ovog meča sa napadačkim akcijama. Birali su loša rešenja, a prosek je "vacio" preporođeni Ognjen Kuzmić pogodivši dva puta sa poludistance, što je donedavno bilo suludo pomisliti.

Odbrana je funkcionisala solidno, dopustili su rivalima trojke preko Anđušića i Utarea u prvom kvartalu, ali i nekoliko lakih poena. Međutim, 21 primljen pogodak u uvodnoj deonici nije nešto što je krasilo ovaj tim u dosadašnjem toku sezone u Evroligi. Zapravo, nijednom nisu dopustili više od 18, a to se dogodilo u 1. kolu protiv Fenerbahčea.

Ono što je bilo dobro kod odbrane crveno-belih, jedino, verovatno, jeste markacija Majka Džejmsa koji je dugo bio bez poena. No, ostatak tima Zvezdana Mitrovića je to iskoristio. Volters se uključio i pomogao Kuzmiću u napadu, pa je tako razlika od čak 12 poena u korist domaćina brzo istopljena. Serijom 10:0 kojoj se priključio trojkom Ostin Holins, Zvezda je stigla na dva poena zaostatka.

Zapaženu ulogu u defanzivi odigrao je Ostin Holins. Bio je sjajan protiv Majka Džejmsa i ostatka ekipe. Ipak, ofanzivni skokovi su bili ključno oružje Monaka. Montejunas i Hol su sjajno pratili sve pod košem.

Kada su u pitanju reakcije navijača na društvenim mrežama, jednoglasni su po pitanju Nejta Voltersa, najboljeg strelca Crvene zvezde do sada. Takođe, ne slažu se sa pojedinim odlukama sudija.

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke