Poluvreme: Zvezdine napadačke muke, navijači opet o pojačanjima /TVITOVI/

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.10.2021.
19:45
Izvor: Sportske.net

Odbrana i dalje dobro funkcioniše, ali u napadu znatno teže ide.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju meč trećeg kola Evrolige, prvi pred svojim navijačima, a rival im je litvanski Žalgiris. Posle prvog poluvremena, rezultat je 29:27 za crveno-bele.

Počelo je trojkom Dejana Davidovca, ali gosti nisu dozvolili crveno-belima da se već na startu rezultatski odlepe. Doduše, Zvezda je nešto kasnije povela sa 11:5 poenima Nikole Kalinića sa linije penala, ali igrala se ''tvrda'' utakmica u tom periodu, bez mnogo poena. Zvezdin napad je potpuno stao u poslednjih par minuta prve četvrtine, što gosti koriste i preko raspoloženih Niboa i Gifaja prave seriju 7:0, za vođstvo Žalgirisa od 14:13 na kraju prve deonice.

Ipak, početkom druge deonice stvari nakratko počinju da dolaze na svoje mesto. Luka Mitrović prekida seriju gostiju, a nešto kasnije Zvezda je povela sa 17:14 poenima Nikole Ivanovića sa linije slobodnih bacanja.

Ali, opet uzvraćaju Nebo i Gifaj, pa Žalgiris pravi novu seriju 5:0, za novo vođstvo od 19:17.

Kuzmić je nešto kasnije izjednačio na 21:21, ali Nebo je i dalje nezadrživ za Zvezdinu odbranu, novi njegovi poeni, za novo vođstvo Žalgirisa - 23:21.

Ravnopravna borba potrajala je do samog kraja druge četvrtine, deluje da nešto slično možemo i u nastavku da očekujemo.

Nebo je sa 10 poena i sedam skokova najbolji u Žalgirisu, Gifaj je upisao osam, a u Zvezdi najbolji Volters sa devet poena, četiri skoka i tri asistencije.

*

*

*

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke