POLUVREME - Zvezdini plejevi prave razliku u "Morači"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.12.2023.
17:50
Izvor: Sportske.net

Gosti vode.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvih 20 minuta utakmice 12. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Crvene zvezde kao gosti vode protiv SC Derbija rezultatom 46:41.

Najzaslužniji za vođstvo crveno-belih su organizatori igre Jago dos Santos sa devet, Miloš Teodosić sa osam i Šabaz Nejpir koji je postigao sedam poena.

U domaćoj ekipi po sedam poena ubacili su Igor Drobnjak i Emir Hadžibegović.

Najvažnija informacija na startu utakmice 12. kola AdmiralBet ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde u „Morači“ bio je povratak na teren košarkaša crveno-belih Adama Hange koji se oporavio od povrede kolena. Na drugoj strani, trener šampiona Srbije Janis Sferopulos odlučio je da danas odmori jednog od najvažnijih igrača u ekipi Nemanju Nedovića.

Upravo je Hanga postigao prve poena za goste, ali su utakmicu bolje započeli „studenti“ koji su nakon pet minuta igre vodili sa 9:7, uz sedam poena Emira Hadžibegovića, doko je na drugoj strani iskusni Mađar ubacio pet poena.

U nastavku prve deonice ubrzala se igra, a u brzom tempu najbolje se snašao omaleni plejmejker crveno-belih Jago dos Santos koji je delio asistencije i poentirao za Zvezdino vođstvo od 17:16, a posle uvodnih deset minuta bilo je nerešeno 21:21.

Raspoložen je danas i Miloš Teodosić za kojeg odbrana domaćih u nekoliko navrata nije imala rešenje, pa je iskusni organizator igre sakupio osam poena već posle dva minuta druge četvrtine, a Zvezda vodila sa 29:24.

Dobro su u prvom delu izgledali sva trojica plejmejker crveno-beli, a na Jagovu i Teodosićevu dobru partiju nadovezao se i Šabaz Nejpir posle čijih poena sa „penala“ su gosti vodili sa 34:28, a Amerikanac stigao do sedam poena.

Zvezda je do kraja prvog dela igrala na pogon Jaga koji je vezao dve trojke, a kada je treću iz ugla ubacio Lazić gosti su imali maksimalnih „+9“ (46:37).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke