POLUVREME - Zvezdini problemi, Partizan zreliji za titulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.06.2022.
20:54
Izvor: Sportske.net

Crno-beli za nijansu bolji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan vodi posle prvih 20 minuta igre u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv domaćina Crvene zvezde u majstorici finalne serije AdmiralBet ABA lige sa 33:37. 

Tvrdo je počela ekipa Crvene zvezde, Partizan nije stigao ni da pogleda ka košu u prva dva minuta, očas posla je bilo 6:0, ali je sve prekinuo Zek Ledej koji je pogodio dvojku uz dodatno slobodno bacanje. Usledio je period sjajne odbrane Partizana, Panterova trojka za 6:6, pa je Partizan ponovo imao egal.

Crvena zvezda je veoma rano izašla iz bonusa, a gledali smo rezultatsku klackalicu do kraja prve deonice. 

Četiri Zvezdina ofanzivna skoka su dosta uticala da ekipa Dejana Radonjića ima prednost u finišu, ali se onda pojavio Kevin Panter koji je pogodio pet uzastopnih poena, trojku u poslednjoj sekundi prve četvrtine za 18:20. 


Trojkom Lazića počela je druga deonica, ujedno je to bila prva trojka crveno-belih, ali je naredne tri promašio, da bi Aleksa Avramović pogodio trojku za 21:25. 

Partizan je igrao dosta dobro, a Zvezda se oslonila na individualni kvalitet Nikole Kalinića koji je morao van terena na 6 minuta do kraja poluvremena zbog treće lične greške. Nakon nove Panterove trojke bilo je 25:32, usledio je faul u napadu Ostina Holinsa, Zvezda je tonula na svakom polju.

Smailagić je bio loš u napadu sredinom druge četvrtine, koraci, promašaji, loša dodavanja, sve je uticalo na to da se crno-beli ne odlepe. Očajnu košarku smo gledali od izlaska Nikole Kalinića sa terena, i Lesor se pridružio Smailagiću, Holins na drugoj strani je vezao par grešaka, Davidovac takođe, pa onda Panter...

Stefan Marković je iz kontre vratio Zvezdi minus od pet poena, domaći su zaigrali i daleko bolju odbranu, a onda fantastična asistencija bivšeg reprezentativca i krađa Holinsa za 33:34! Ipak, Ledej trojkom završava poluvreme, Partizan je otišao sa plus 4 na odmor. 

Panter ima 13 poena, Avramović i Lesor po 6. Kod Zvezde Davidovac, Mitrović, Volters i Kalinić po 4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke