''Ponos Izraela'' doživeo težak poraz u Madridu pred duel sa Partizanom

Autor: Darko Mitrović
petak 06.01.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Na kraju čak i prava blamaža.

EPA-EFE/Daniel Gonzalez
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 17. kola Evrolige Real je pred svojim navijačima u Madridu deklasirao ekipu Makabija rezultatom 98:65.

Ovom pobedom Real je postao još jedan od čak pet lidera na tabeli koji imaju skor 11-6. Uz Madriđane, na vrhu tabele su i Baskonija, Olimpijakos, Barselona i Monako.

Makabi je, s druge strane, značajno pokvario utisak o svojoj formi posle pobeda nad Albom i Efesom, a u susret utakmici protiv Partizana koja je na programu 11. januara u Tel Avivu.

Kako je Makabi večeras igrao od samog početka meča možda najbolje ilustruje podatak da su u prvoj čevrtini njegovi igrači čak 11 puta šutirali za tri poena i - nijednom nisu pogodili, što je Real iskoristio da več tada stekne ubedljivu prednost - 22:7.

Do kraja meča Madriđani su nastavili da uvećavaju svoju prednost, a Makabi je jedino u drugoj četvrtini, makar napadački, bio na evroligaškom nivou. Sve ostalo što su večeras prikazali, može ekipu iz Tel Aviva veoma da zabrine pred meč sa zahuktalim Partizanom.

Korneli i Musa su sa po 18 poena bili najefikasniji u ekipi Reala, Jabusele ih je pratio sa 16, a u Makabiju su samo Adams sa 15 i Nebo sa 11 poena i sedam skokova imali dvocifren poenterski učinak. ''Ponos Izraela'' sada ima učinak od devet pobeda i osam poraza posle 17 odigranih kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke