Ponovo radi "mašina"? Vozdizanje Efesovo, Džejms u klinču sa Mitrovićem, pravac svlačionica

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.11.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net

Svakako da nije kasno paljenje, bilo je pitanje trenutka...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su po peti put u ovoj sezoni Evrolige nakon što su u 11. kolu bili bolji od Monaka na svom parketu sa 98:77.

Po prvi put ove sezone, igrači turskog šampiona upisali su treću uzastopnu pobedu u ovom takmičenju. Nakon Albe i Olimpijakosa, pao je i Monako.

Uspeli su da svedu "kneževe" na 40 minuta na poluvremnu, a igrali su izuzetno i u napadu ubacivši 18 koševa više. Bio je vidno besan Zvezdan Mitrović i uspeo je da pokrene svoju ekipu, razdrmali su se i dva minuta po ulasku u četvrtu deonica, Majk Džejms je spustio na svega "minus pet". Reagovao je Ataman tajm-autom i od tada je ponovo sve krenulo nabolje kada je Efes u pitanju.

Kruno Simon, Kris Singlton i Šejn Larkin su svojim poenima doneli novu dvocifrenu prednost Efesu, pa i +16 na dva minuta do kraja susreta, što je značilo i trijumf.

Vasilije Micić nije imao svoje veče sa šest poena i nijednom pogođenom trojkom, ali zato jesu Bobua sa 17 koševa i Larkin sa 14. Filip Petrušev je upisao 10. Na suprotnom kraju parketa najbolji je bio Donatas Monteijunas sa 21 poenom.

Utakmica će ostati upamćena i po svađi prve zvezde tima Majka Džejmsa i trenera Monaka Zvezdana Mitrovića, nakon čega je Amerikanac napustio parket i otišao u svlačionicu. Podsetimo, nije bio u dobrim odnosima ni sa Dimitrisom Itudisom u CSKA.

Sada dve ekipe dele identičan skor sa po pet pobeda i šest poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke