Ponude za Stefa Karija, NBA u strahu!

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.04.2021.
11:51
Izvor: Sportske.net

Kari ćuti, čitava situacija deluje zlokobno za Voriorse...

 EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Stef Kari je na raskrsnici. Naime, pošto je novinar Brajan Vajndhorst bacio bombu informacijom da Lebron pokušava da regrutuje Stefa za leto 2022. kada će biti slobodan agent, čitav tim je u šoku, Lejkersi bi verovatno sa timom koji sada imaju bilo najbolja ekipa u istoriji NBA lige.

Sam Kari ćuti, ugovor mu ističe 2022. godine, na stolu je ponuda od 156 miliona za tri godine, Voriorsi bi želeli kraći ugovor, ali igrač nije reagovao na te težnje.

Predsednik Golden Stejta Bob Majers tvrdi da Kari nije odbio već da je rekao da će sačekati kraj sezone. To franšizu stavlja u nezavidnu poziciju, očajnički žele da sačuvaju svoju najveću zvezdu, pa su spremni da mu od leta 2022. ponude ugovor na četiri godine za 216 miliona. To bi bila njihova poslednja ponuda, uzmi ili ostavi, Kari bi sa 54 miliona godišnje bio najplaćeniji igrač lige.

Ali, ako to odbije, biće jasno da namerava da ode, bez obzira na godine i to što bi mogao da dobije ugovor iz snova i da završi karijeru recimo blizu četrdesete sa preko 55 miliona po godini.

Da li je zov Lejkersa jači?

Tamo bi dobijao manje novca, ali bi imao priliku da osvaja trofeje i igra sa Lebronom. Kari ima tri prstena, 33 mu je godine, ako pređe u Holivud imao bi sasvim dovoljno vremena da osvoji još par titula, možda stigne i Džordana, što je i Lebronov cilj. Ali, Voriorsi neće dozvoliti da ode, probaće da ga trejduju, samo pitanje je šta Lejkersi mogu da ponude, jer se oni neće odreći svojih zvezda, Dejvisa, Dramonda, pa verovatno ni Kuzme. Mogao bi da ode Šreder koji je odbio novi ugovor, ali čini se da je trampa nemoguća i da će i naredne sezone Stef igrati za Voriorse. 

A posle toga, ko zna...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke