Poraz Atlante i povreda koja će odrediti putnika u finale?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 28.06.2021.
07:48
Izvor: Sportske.net

Milvoki slavio 113:102, poveli u finalu Istoka...

Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP
Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Povezane vesti

Dva puta Milvoki je sebi kopao rupu, na startu meča, pa na početku drugog dela, ali na kraju su ipak vratili brejk i poveli sa 2:1 u seriju. Najgore od svega za Atlantu je to što je Trej Jang izvrnuo zglob krajem treće četvrtine i videćemo može li da se oporavi za sutra uveče.

Altanta je dobro krenula, povela sa +15, Jang je ubacio u prvom poluvremenu 17 poena, međutim Adetokumbo je žestoko odgovorio u reketu, pa se na poluvreme otišlo u egalu.

U nastavku su ponovo domaći prvi stekli osetniju prednost, Jang je pogađao, a onda se dogodio možda i ključni trenutak. Zvezda Atlante je nagazio na nogu sudije i ostao na zemlji. Usapeo je da se vrati na teren u poslednjoj četvrtini, ali se videlo da je povređen. Raspucao se Midlton koji je postigao 20 poena u poslednjem periodu, tri više od kompletne ekipe Houksa.

On je završio sa 38 poena, uz 11 skokova i 7 asistencija. Pogodio je šest trojki i bio pravi lider svog tima u preokretu. Janis je dodao 33 uz 11 skokova, bio sjajna u reketu, a Bobi Portis je dodao 15 sa klupe. Milvoki je šutirao preko 50%, imao 50 skokova više. Na drugoj strani Jang 35 poena, ali samo tri posle povrede. Bogdanović je loše šutirao završio sa osam poena (po tri asistencije i ukradene lopte i par skokova), bolji od ostali Danilo Galinari sa 18.

Ostaje pitanje može li Jang da se oporavi i koliko će ga povreda usporiti čak i ako bude na terenu?

U svakom slučaju pošto su vratili brejk, Baksi ostaju favoriti za plasman u veliko finale. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke