Poraz Janisa Sferopulosa

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 19.10.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nijanse koje su nedostajale...

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Crvena zvezda je igrala hrabro sinoć, imala je nekoliko raspoloženih igrača, pre svih Nikolu Kalinića i Jaga dos Santosa, ali je za pobedu nad Barselonom falilo za nijansu više. 

Utisak po završetku ove utakmice jeste da je vrlo lako moglo da se desi i da Zvezda slavi, zapravo, teško da je ikada bila bliža gledajući snagu Barselone koja u ovom trenutku i dalje nije na najvišem nivou, ruku na srce. 

Kevin Panter je bio igrač koji je, zajedno sa Laprovitolom, na samom kraju doneo pobedu na individualni kvalitet, pridružio im se i Džabari Parker i čini se da je čak i u tom slučaju Zvezda mogla malo bolje u odbrani. 

No, ne sme im se ništa zameriti, svako od igrača je dao sve od sebe sinoć. 

Koji su, zapravo, razlozi poraza?

Mi vidimo jedan najveći, a to su odluke Janisa Sferopulosa u poslednjoj deonici i u produžetku. 

Ne smemo da dovodimo u pitanje kvalitet grčkog trenera, ali imamo pravo da kažemo da je sinoć utakmica izgubljena i zbog nekih slabijih odluka na samom kraju utakmice. Nećemo ulaziti u izbacivanje Dejana Davidovca iz 12 igrača pred utakmicu, već samo u odluke u poslednjoj četvrtini kada je Miloš Teodosić sedeo na klupi zarad kvaliteta u odbrani, da nije bilo Miler-Mekintajera kada je trebalo, da je Kenan šutirao slobodno bacanje iako je u kontra ritmu što se tiče napada, da je Nedović ušao u poslednjim napadima kada nije imao nijedan poen iz igre i čak tri izgubljene lopte u tom trenutku (ubrzo je završio sa četiri)... Bilo ih je previše, zar ne?

Činjenica je i da je bio prilično nervozan pred novinarima i praktično je kratkim potpitanjima odgovarao na pitanja u očiglednoj želji da skrati konferenciju, sve zbog jasnog pogleda na svoje greške. 

Kako i sam reče na istoj konferenciji, ljudi smo, nismo mašine. 

Individualni kvalitet Barselone je na kraju presudio, a ne možemo se oteti utisku da je Zvezda vrlo lako mogla da bude na 4-0 baš zbog manjka timske igre u ekipi Barselone koja je sve, samo ne blistala u napadu.  

Sa druge strane, da je neko ponudio 3-1 pred početak sezone, svi bi oberučke prihvatili i to je stav sa kojim treba nastaviti sezonu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jokela
Saturday, 19.10.2024
10:53

Ovakva zvezda je konkurentna i u gostima i kod kuce u celoj ligi.. Ima dubinu. Prava F4 utakmica sinoc, neko mora da izgubi. Nema potrebe za "srpskom" kritikom.. Mrtva Bolomboj, lagano 2 faula nad njim pre same mrtve.. To već Zvezda neće nikada imati na svojoj strani..