Poraz Spartaka na debiju u AdmiralBet ABA ligi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.09.2024.
20:57
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je prvo kolo AdmiralBet ABA lige.

AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Filipovic
AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Filipovic

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici prvog kola AdmiralBet ABA lige, SC Derbi je u podgoričkoj ''Morači'' savladao ekipu subotičnog Spartaka, novajliju u ligi, rezultatom 82:76.

Subotičani su dobro počeli utakmicu, dobili su prvu četvrtinu sa četiri poena razlike, ali su se ''studenti'' razgoropadili u drugoj, u kojoj su ubacili čak 34 poena i na poluvreme odneli osam poena prednosti.

U trećohj je Spartak nakratko uspeo da uhvati priključak, smanjio je na 56:53, ali onda Podgoričani prave seriju 11:0 i stižu do maksimalnih 14 poena prednosti.

Gosti se nisu predavali, do kraja trećeg kvartala su prepolovili tu razliku, a u poslednjpj četvrtini su zaigrali još bolje i na ulasku u poslednjih par minuta speli da izjednače na 76:76.

Činilo se tada da ćemo gledati dramatičnu završnicu, ali su gosti počeli da greše u napadu, što je ekipa SC Derbija umela da iskoristi, a sve dileme oko pobednika rešio je Erik Nil, svojim pogotkom za 82:76 na 22 sekunde do kraja.

Nil je sa 19 poena i 5 asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Luka Bogavac sa 17 poena, po tri skoka i asistencije.

Kod gostiju ubedljivo najbolji bio je Denijels sa 23 poena, 9 skokova i 4 asistencije, za indeks korisnosti 33.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke