Porazi koji ne bole, opstali i Borac i Krka

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.04.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Sve je gotovo, Borac i Krka slave Partizan.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Borca porazom od Cibone obezbedili su opstanak u ABA ligi, pošto je neposredno pre kraja ove utakmice Partizan savladao Split. Crno-beli su istovremeno ostavili i Krku u regionalnom takmičenju, dok će Split u doigravanje. 

Nakon što je Partizan u istom terminu pobedio Split, Borcu je bilo nevažno da li će pobediti ili izgubiti, jer su im crno-beli doneli opstanak u ABA ligi. 

U neizvesnoj završnici, Borac je ispustio prednost, Cibona je slavila rezultatom 82:77. 

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Novaković sa 15 poena, Džons je ubacio 13, treći dvocifreni bio je Kočović sa 10. Cibonu su predvodili Novačić sa 21 i Planinić sa 19 poena.

U drugom meču u istom terminu, FMP je pobedio Krku rezultatom 91:85. Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, jer je i Krka takođe opstala u ABA ligi zahvaljujući porazu Splita. FMP je sezonu završio na osmoj poziciji sa 37 bodova. 

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Radonjić sa 20 poena, Radovanović je ubacio 18, a Lazarević 16. U redovima Krke najbolji je bio Barič sa 20 poena, Stipčević je ubacio 17, a Vrabac i Škifić po 15. 

Inače, posle današnjih mečeva, poznato je da će Split nakon poraza od Partizana u doigravanju igrati protiv boljeg iz meča finala ABA 2 lige u kojem se sastaju Studentski centar i ekipa Spars Sarajeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke