Porazi "večite" stavili jedne pored drugih na tabeli Evrolige, Makabi i Žalgiris mete!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 11.01.2023.
23:17
Izvor: Sportske.net

Ovako stoje stvari nakon 18. kola.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Nisu bili uspešni srpski "večiti" rivali u 18. kolu Evrolige. 

Prvo je Crvena zvezda sinoć u "Pioniru" ubedljivo poražena od Real Madrida sa 71:51, da bi Partizan večeras u Tel Avivu prekinuo seriju od četiri evroligaške pobede, Makabi je bio bolji od crno-belih sa 90:81.

Dva neuspeha stavila su Zvezdu i Partizan jedno pored drugog na tabeli Evrolige. Crveno-beli imaju skor od devet pobede i isto toliko poraza i trenutno su deseti, dok Partizan ima pobedu manje i nalazi se jedno mesto ispod.

Zvezda poziciju deli sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope Efesom koji ima isti skor kao i ekipa Duška Ivanovića nakon 18 odigranih utakmica, dok su sa Partizanom izjednačeni Valensija i Virtus iz Bolonje koji takođe imaju osam pobeda i 10 poraza.

Mete "večitih" su Makabi iz Tel Aviva i Žalgiris koji su trenutnoi na osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u plej-of sa skorom 10-8.

Na čelu tabele nalaze se Real Madrid, Barselona i Monako sa skorom 12-6, dok dijametralan skor imaju poslednja četiri tima Asvel, Olimpija Milano, Panatinaikos i Alba.

U narednom kolu koje se igra već u četvrtak i petak "večiti" su domaći. Zvezda sutra u "Pioniru" od 19 sati dočekuje Monako, dok Partizan u petak u "Areni" od 20-30 igra protiv Baskonije.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke