"Poroci" Majamija, gosti u finalu nakon drame, poništena trojka ide u istoriju!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 30.05.2022.
06:52
Izvor: Sportske.net

Meč koji će se pamtiti!

AP Photo/Wilfredo Lee
AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Boston se održao. Posle velike borbe uspeli su da stignu do pobede u "majstorici", 100:96, Majami je dao sve, ali Seltiksi koji su trećiu put pobedili u četiri meča na Floridi zaslužuju finale, mada će trijumf biti predmet mnogih kontroverzi.

Džejson Tejtum je osvojio MVP titulu, za najboljeg u finalu Istoka, trofej nosi ime Lerija Birda. Ubacio je 26 poena, Braun i Smart su dodali po 24, a trio je iskombinovao 25 skokova i 17 asistencija. Kada tome dodate sjajnu defanzivnu partiju Ala Horforda, jasno je da Kelti imaju baš mnogo oružja.

Na drugoj strani, Džimi Batler je ubacio 35 poena, igrao je svih 48 minuta za Hit, Adebajo je dodao 25 poena. Ali to je bilo sve od Majamija, prve dve zvezde su šutirale 56%, ostatak tima je doprineo sa samo 36 poena i 28% šuta.

Seltiksi su u finišu stigli na +13, ali je Majami uzvratio serijom od 11:0 i vratio se u meč. Šansu je imao Batler, promašio je otvorenu trojku u tranziciji posle čega je Markus Smarta realizovao bacanja i to je bio kraj nade za domaće.

Ostaće, kako smo napomenuli i kontroverze, Maks Štrus je pogodio za tri poena, inicijalno sudije su priznale, tada je smanjena prednost Bostona na jedan posed početkom drugog polucvremena. Ali, par minuta kasnije, navijači su obavešteni da su posle pregledavanja snimka, poeni poništeni, pa su koševi skinuti sa semafora, i Boston je umesto 65:57, odjednom vodio 65:54. Sudije su na kraju poništile koš, što je izazvalo buru nezadovoljstva na tribinama. Zbog čega im je trebalo tri minuta, zbog čega su pregledavali snimak, odnosno, smatraju da nije bilo dovoljno dokaza da se koš poništi. 

Na kraju s obzirom na kretanje rezultata, ovo je možda ključni trenutak meča. Inače, sudije za stolom stalno pregledavaju snimke trojki da bi se uverili da li je šut za dva ili tri poena. Redak je ovakav slučaj da se koš poništi.

Bilo je dosta grešaka u plej-ofu, pa su jasno, sudije pod lupom, teško je odlučiti se, ali sigurno da će godinama navijači Majamija pamtiti ovaj detalj.

Bilo kako bilo, Boston ide u veliko finale, igra se u noći između četvrtka i petka, serija za prsten će biti otvorena u zalivu, Voriorsi imaju prednost domaćeg terena.  

Zanimljivo, na AdmiralBet možete da se kladite već na pobednika serije, odnosno novog šampiona, Voriorsi su favorit, ali i na najboljeg igrača finala, Stef Kari ima kvotu 2.06, Tejtum 2.80, a proverite i ostale igrače...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke