Portoriko namučio oslabljene Grke

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.07.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Uskoro će naš tim igrati i sa jednima, i sa drugima.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Dok je reprezentacija Srbije vodila borbu sa Australijom u Abu Dabiju, Grčka je u Solunu odmerila snage sa selekcijom Portorika.

Njihov duel je bio do kraja neizvestan, a Grčka je slavila rezultatom 67:65, iako je nastupila bez Janisa i Kostasa Adetokumba, Nika Kalatesa i Janulisa Larencakisa.

Portorikanci su imali deset poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu, vodili su sa 58:48, ali su Grci odigrali odlično u odbrani u finišu meča i u poslednjem kvartalu primili svega sedam poena.

Presudila su slobodna bacanja Jorgosa Papajanisa u poslednjim trenucima.

Dinos Mitoglou je predvodio Grčku sa 18 poena i osam skokova, Papajanis ga je pratio sa 13 poena i devet skokova. Dvocifren učinak je imao i Kostas Papanikolau sa 10 poena, uz pet skokova i asistencija.

Pineiro je predvodio Portoriko sa 12 poena, Hoze Alvarado i Kris Ortis upisali su po 11 poena, dok je Ismael Romero imao 10 poena.

Podsetimo, Grčka će biti rival našem nacionalnom timu u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre, u ponedeljak 22. jula, a Portoriko će biti u grupi sa Srbijom tokom Igara i ''orlovi'' će sa njima odmeriti snage na kraju ovog meseca, u meču drugog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke