Poruka iz Zagreba pred derbi: ''Partizan je složen za Evroligu''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
19:29
Izvor: Sportske.net

Cibona juče izgubila od Splita, a već sutra dočekuje Partizan.

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Iako je na tu temu bilo dosta polemike, u Hrvatskoj ne odustaju od sistema takmičenja po kom njihovi učesnici AdmiralBet ABA lige uporedo igraju i hrvatsku ligu.

Tako je juče u derbiju prvog kola šampionata Hrvatske Split savladao Cibonu sa 84:71, a već sutra od 17 časova Zagrepčane očekuje i derbi prvog kola AdmiralBet ABA lige protiv Partizana na svom terenu.

Utakmicu su u izjavama za klupski sajt najavili trener Josip Sesar i košarkaš Krešimir Radovčić. I jedan i drugi su naglasili da je Partizan veoma kvalitetan tim, ''složen za Evroligu''.

''Očekuje nas jedna teška i zahtevna utakmica protiv ekipe koja je slagana za Evroligu, koja je jedan od favorita za osvajanje AdmiralBet ABA lige i koja ima jednog od najboljih evropskih trenera. Mi ćemo napraviti dobru pripremu i dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu te vidimo gde smo u odnosu na tako kvalitetnu ekipu'', izjavio je Sesar.

''Čeka nas jako teška utakmica jer svi znamo da je Partizan složen za Evroligu. Na svakoj poziciji imaju po dva, tri vrhunska igrača tako da će biti jako teška utakmica za nas no gledaćemo da damo najbolje od sebe i pokušamo izvući pozitivan rezultat'', istakao je Radovčić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke