Posle Albe, ispao i Bajern! Brazilci iz Ulma kao kaznena ekspedicija!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.06.2023.
21:37
Izvor: Sportske.net

Fantastično igraju u plej-ofu!

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvi finalista plej-ofa nemačke Bundeslige je ekipa Ulma koja je u prethodne dve faze takmičenja napravila velika iznenađenja. Najpre je u četvrtfinalu eliminisala Albu sa 3:1 u pobedama, a večeras je sa maksimalnih 3:0 izbacila i drugog nemačkog evroligaša, ekipu Bajerna.

Ovakav rasplet je bio izvestan posle dve pobede Ulma u Minhenu, a večeras je ekipa trenera Antona Gavela na svom terenu iskoristila prvu meč-loptu i sa 104:102 posle produžetka došla do treće pobede i plasmana u finale. 

Mogao je Ulm i u regularnom toku meča sve da reši, imao je 16 poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali je u finišu dozvolio Bajernu da napravi čudesni preokret. Od 87:77 za Ulm, ekipa Bajerna je napravila seriju 13:0 i u poslednji minut meča Trinkijerijev tim je ušao vođstvom rezultatom 90:87.

Ali, trojkom Brendona Pola, Ulm uspeva da se vrati na osam sekundi pre kraja i izjednači na 92:92, pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta dominaciju na terenu su ponovo uspostavili domaći, kao i u najvećem delu meča, a to se pogotovo odnosi na Brazilce Kabokla i Jaga Dos Santosa. Predvođen njima dvojicom, Ulm je i u produžetku stekao sedam poena prednosti (101:94), ali je opet u finišu posustao, pa je Bajern u poslednjoj sekundi imao i šut za pobedu. Ipak, Obst nije pogodio trojku, ostalo je konačnih 104:102 za Ulm.

Kaboklo je sa 22 poena i sedam skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Jago Dos Santos ga je pratio sa 15 poena i 7 asistencija. U Bajernu Vinston 22, Obst 19, a naš Ognjen Jaramaz 12 poena, po tri skoka i asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke