Posle fudbalera Hrvatske i Zadar ostvario istorijsku pobedu!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.12.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Zadrani do večeras nikada nisu uspeli da trijumfuju u Laktašima.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Deseto kolo AdmiralBet ABA lige počelo je utakmicom u Laktašima, gde je Zadar kao gost savladao domaću Igokeu sa 84:81.

Zanimljivo, ovo je prva pobeda Zadra nad Igokeom u Laktašima u istoriji ovog takmičenja. Na prethodnih 11 gostovanja protiv Igokee Zadrani su svih 11 puta bili poraženi.

Igokea je večeras bila bolji rival u prvom poluvremenu, ali je ekipa Zadra sjajno odigrala treću deonicu, pre svega u odbrani, dobili su tj deo igre sa 25:13, napravili preoktret i na kraju trijumfovali u dramatičnoj završnici.

Na 50 sekundi do kraja Delalić ''krade'' loptu Luki Božiću i šalje odmah Kroforda u kontru, a ovaj lako poentira za izjednačenje na 79:79.

Usledio je tajm-aut gostiju, posle čega na 19 sekundi do kraja Drežnjak pogađa trojku i dovodi Zadar na prag pobede. Na drugoj strani Kendrik Rej je fauliran i pogađa oba slobodna bacanja na 10 sekundi do kraja i time se ušlo u penal-završnicu do kraja meča.

Na drugoj strani je fauliran Jordano koji je takođe oba puta precizan sa linije penala i Zadar je poveo sa 84:81 na devet sekundi do kraja. Toliko je vremena ostalo Igokei za poslednji napad, ali Rej nije bio ptrecizan za tri poena, pa je istorijsko slavlje Zadreana moglo da počne.

Drežnjak je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Žganec ga je pratio sa 14, a najbolji košarkaš Zadra i trenutno najkorisniji u ligi Luka Božić je upisao po 11 skokova i asistencija, ali nije bio šuterski raspoložen, dosta je promašivao, pa je na kraju završio samo sa sedam poena i nije uspeo da stigne do tripl-dabla.

U Igokei 20 poena Tanaskovića, Rej je upisao 16, a Delalić 13 poena.

Posle deset odigranih kola Zadar sada ima skor 6-4, a Igokea je na 5-5.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke