Posle Jovića i Pokuševski pokazao šta zna - Simanić i Petrušev presedeli mečeve

Autor: Nemanja Janošev
sreda 06.07.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Solidno izdanje.

AP Photo/Craig Mitchelldyer
AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski debitovao je u ovogodišnjoj Letnjoj ligi u kojoj nastupa kako bi bio što pripremljeniji za predstojeću sezonu u NBA.

Nakon Nikole Jovića koji je prošle večeri odigrao svoj treći susret, ujedno i najbolji do sada, na parketu se od srpskih košarkaša našao još Aleksej Pokuševski u dresu Oklahoma siti Tandera.

Potencijalni srpski reprezentativac, koji zbog pravila između FIBA i NBA nije mogao da se pojavi u kvalifikacijama za Mundobasket započeo je duel sa Juta Džezom kao starter. Odigrao je ukupno 21 minut i za to vreme postigao 11 poena, uz četiri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte. Šut za tri poena ga nije služio prošle noći, pa je tako pogodio samo jednu od pet upućenih trojki.

Ali, imao je jedno lepo dodavanje, u stilu Nikole Jokića ili Miloša Teodosića kada je spojio Džejlena Vilijamsa sa košem.

Na istom mestu u isto vreme našao se i Boriša Simanić koji se priključio Juti, međutim, on odlukom trenera nije ulazio u igru. Isto važi i za Filipa Petruševa koji je posmatrao susret Grizlisa i Seventisiksersa.

Upravo bi Simanić i Petrušev mogli da nastupe u međusobnom duelu Jute i Filadelfije iduće večeri. Seventiskiserski su favoriti s kvotom od 1.42 u AdmiralBet, pa bismo mogli da vidimo kako njih dvojica dobijaju šansu da se pokažu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke