Posle osvajanja "Arene", kakve vesti za Barcokasa: "Impresivna atmosfera!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.03.2024.
23:44
Izvor: Sportske.net

Potpis!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Olimpijakosa Jorgos Barcokas istakao je da je njegov tim ostvario veliku timsku pobedu u "impresivnoj atmosferi".

Barockas prošle sezone nije došao u Beograd na gostovanje Partizanu jer je bio bolestan, ali sada je osetio atmosferu koju prave navijači crno-belih i ostao impresioniran.

Takođe, ova pobeda samo je utvrdila dogovor koji se nazirao - Jorgos Barcokas će potpisati novi ugovor sa klubom i to do 2027. godine, javlja Mateo Andreani.


"Pre svega, bila je impresivna atmosfera. Prošle godine nisam mogao da dođem, ali sada sam imao priliku da se suočim sa navijačima i da shvatim kakav puls daju igračima Partizana. U prve tri četvrtine smo bili nervozni, promašili smo dosta otvorenih šuteva, imali smo šanse iz tranzicije, ali nismo uspeli da poentiramo. Mučili smo se više od 30 minuta da poentiramo. Naša poslednja četvrtina bila je impresivna, bilo je 28:10 u tom periodu. Sve je počelo od naše neverovatne odbrane. Nikolau, Vokap i Vilijams Gos su sjajno igrali defanzivno, čuvali njihove kreatore i skorere. Ovo je timski uspeh", kazao je Barcokas.

On je istakao da je udarna igla Olimpijakosa na ovom meču Najdžel Vilijams-Gos bio povređen i da nije mnogo trenirao.

"Vilijams-Gos i Vokap su imali povrede, nisu mnogo trenirali, tako da odigrati skoro 20 minuta u ovom trenutku bilo je krucijalno. Čestitam svom timu na pobedi, imamo još dve utakmice u sezoni, želimo da budemo u što boljoj poziciji pred plej-of. Želim sreću Željku i Partizanu".

Govorio je i o povredama srpskih igrača Milutinova i Petruševa.

"Nikola već trenira individualno, ali još čeka da uđe u trening sa kontaktom. Vratiće se uskoro. Petrušev ima problem sa kolenom, nije toliko ozbiljno, no biće mu potrebno još pet do deset dana da se oporavi".

Pričao je zatim o boljoj igri u drugom poluvremenu.

"Samo smo hteli da zaustavimo ritam njihove igre, njihovu kreativnost. Odlučili smo da igramo sa dosta preuzimanja, da igramo agresivno na Panteru, jer je dobro počeo meč. Zbog agresivne igre na bekovima imali smo problema pod košem, sa njihovim visokim igračima, Kaboklom i Kaminskim. Pričali smo o tome na poluvremenu. Kontrolisali smo skok koliko smo mogli... Ako ste primetili, u drugom poluvremenu smo zategli malo odbranu i popravili brojke".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke