Posle Partizana, i Bujukčekmeče uzeo meru Efesu, Micić odmarao

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2023.
16:42
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope je prilično uzdrman ovih dana.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Tri dana posle poraza od Partizana u Evroligi, ekipa Efesa je danas u 21. kolu turske Superlige dočekala i Bujukčekmeče i - opet je poražena.

Bez trenera Atamana koji je hospitalizovan zbog upale pluća, ali i Vase Micića na terenu, Efes je poražen sa 98:97, što mu je šesti poraz u domaćem šampionatu i sada zauzima tek četvrto mesto iza Fenerbahčea, Turk Telekoma i Karšijake.

U prvom poluvremenu igralo se maltene bez odbrana, rezultat posle prvih 20 minuta dovoljno govori - 61:55 u korist Efesa.

Domaćin je u trećoj četvrtini uspeo još malo da uveća prednost, ali je poslednja deonica pripala gostima, koji su uspeli da naprave preokret i povedu sa 96:91.

Ušlo se tada u dramatičan finiš u kom je Efes uspeo da trojkom Larkina okrene na 97:96 u svoju korist, ali je na kraju presudan bio pogodak Kroforda koji je doneo pobedu gosrujućem timu.

M'Baje je sa 25 poena predvodio Efes u ovoj utakmici, Tunčer je upisao 17, a u pobedničkoj ekipi Kroford ubedljivo najbolji sa 22 poena i 13 asistencija, a pratio ga je Litvanac Kulvietis sa 21 poenom.

Bujukčekmeče je posle ove pobede na osmom mestu na tabeli sa skorom 9-12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke